sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

liz
liz
0 05.03.2015 13:18:22

Ne Henrik, Jordan Larsson (video)

vszi
Se še spomnite legendarnega nogometaša Henrika Larssona?

Švedski napadalec je blestel predvsem v Celticu, za katerega je igral sedem sezon in v 221 tekmah dosegel kar 174 golov.

Pri 33 letih je prestopil k Barceloni, kjer je ostal dve leti. Nato se je vrnil na Švedsko, a ga je leta 2007 od januarja do marca (takrat je bil star 35 let) na posodo vzel Manchester United.

Za izbrano vrsto je v 106 nastopih dosegel 36 zadetkov, kariero pa je končal v domovini.

Potem pa se je posvetil trenerskemu delu in si leta 2013 s Falkenbergom izboril napredovanje v elitno ligo, a po koncu sezone klub zapustil. Odšel je v 'svoj' Helsingborg, katerega član je tudi njegov sin Jordan.



In prav 17-letnik je osrednja osebnost tokratne zgodbe. Pred nekaj dnevi je namreč dosegel izjemen zadetek, s katerim je nakazal, da jabolko očitno ni padlo daleč od drevesa.

Švedski prvoligaši bodo sezono začeli šele naslednji mesec, zdaj pa se merijo v pokalu. V njem je 32 ekip razdeljenih v štiri skupine, Helsingborg nastopa v skupini 8, v kateri se je v drugem krogu meril z drugoligašem Syriansko.

Srečanje se je končalo z izidom 2:2, Jordan je dobil  priložnost v udarni enajsterici očetove ekipe in že v peti minuti z izjemno prefinjenim strelom - s približno dvajsetih metrov je z levico zadel desni zgornji kot tekmečevih vrat - in zadetkom poskrbel za navdušenje domačih navijačev

Na igrišču je ostal do 68. minute, ko je njegova ekipa še zaostajala z 1:2. Zanimivo je, da je Helsingborg že v naslednji akciji uspel izenačiti.

Članki iz rubrike