kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

liz
liz
0 28.03.2015 20:59:53

Hartson: Kako je živeti z norcem!? (video)

vszi
Nogometaši West Hama so v sezoni 1997/98 osvojili osmo mesto v angleškem premierligaškem prvenstvu.

To je bil za londonski klub lep uspeh, igranje v Evropi se mu je tistega leta izmuznilo samo za eno mesto, oziroma za točko. Ekipa, ki jo je takrat uspešno vodil Harry Redknapp, pa je že na začetku naslednje sezone zaradi povsem napačnega razloga postala glavna tema različnih medijev, še posebej rumenih.

Glavna krivca za to sta bila člana Kovačev Eyal Berkovic in John Hartson. Zgodilo se je na treningu, ko je po enem od običajnih nogometnih dvobojev Izraelec obležal na tleh. Valižan je pristopil do njega in ga želel dvigniti.

Berkovic je bil tako jezen, da je zamahnil proti Hartsonu, slednji pa mu ni ostal dolžen in je soigralca nato z levo nogo brutalno brcnil v obraz. Seveda je vse skupaj zabeležila kamera in posnetek je zakrožil po svetu. Pozneje je Hartson obžaloval svoje dejanje, fanta pa sta kmalu zgladila spor.


Danes oba že uživata v nogometnem pokoju, 42-letni Berkovic je kariero končal pred devetimi leti kot član telavivskega Maccabija, 39-letni Hartson pa zaradi težav s prekomerno težo in slabe splošne telesne pripravljenosti pred sedmimi leti. Takrat je igral za West Bromwich Albion, sicer pa je največji pečat pustil pri Celticu.

Fanta sta se ta teden spet srečala. Hartson je na svojem twitter profilu objavil fotografijo z nekdanjim soigralcem, s katerim sta bila na kosilu v izraelski Haifi.

Ob tem pa je še enkrat več javno povedal, da je incident izpred skoraj sedemnajstih let najbolj obžalovanja vreden dogodek v karieri, ki je tudi njegovi družini prinesel veliko sramoto. "Spomnim se, kako so novinarji prihajali k meni domov, trkali na vrata, moji ženi ponujali rože in jo spraševali, kako je živeti z norcem!?" je hitel razlagati Hartson, ki se je v sveto deželo odpravil v vlogi strokovnega komentatorja BBC-ja, njegovi Valižani pa so bili v kvalifikacijski tekmi za nastop na Euru 2016 s 3:0 boljši od Izraela, tako da je nekdanji nogometaš na gostovanju doživel dve prijetni stvari in se je lahko vesel odpravil proti domu.

Članki iz rubrike