trebnje Svet24.si

Foto: Pri Trebnjem zapeljal z avtoceste in ...

pivo, nesreča, tovornjak, liezen Svet24.si

Foto: Mizerija pri sosedih, po cesti v nič stekli...

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Bo Golob ujel Janšo v fotofinišu volilne ...

doncic dallas 1 Ekipa24.si

Lukaaaa!!! Kakšna norišnica v Dallasu, ne boste ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

pogacar urska Ekipa24.si

To je velika ljubezen! Kaj je zaradi Pogačarja ...

liz
liz
0 21.04.2015 19:33:00

Gambijec na učinkovit način zatrl prerekanje (video)

vszi
Na nogometnih zelenicah so zelo pogosti prizori, ko se po sodniški odločitvi okoli delivca pravice zbere kopica nogometašev, ki se ne strinjajo z njegovo odločitvijo.

Začne se prepričevanje, igralci, ki se čutijo oškodovane, imajo seveda svojo različico dogodkov. Sodnik pa samo gleda in čaka, da se bodo vsi okoli njega pomirili.

Prav gotovo ste se že kdaj vprašali, kako na najboljši možen način izkoreniniti tovrstno prerekanje, in zakaj odgovorni tega še niso storili? Jasno je namreč, da sodnik le stežka spremeni svojo odločitev, čeprav se zgodi, da je ta tudi popolnoma nepravilna, vendar tako pač je. 


Za zdaj torej še ni pravila, ki bi učinkovito preprečilo v večini primerov povsem nepotrebno "debatiranje" z delivcem pravice. Vendar smo na tekmi afriške lige prvakov med maroškim Moghrebom in egiptovskim Al Ahlyjem videli, kako se je na svoj način glede tega znašel Bakary Gassama.

Po eni izmed odločitev 36-letnega gambijskega sodnika se je okoli njega zbrala kopica nogometašev, ki je protestirala. Gassama je mirno stal, iz žepa potegnil rdeči karton, ga samo držal ob telesu in fantje so se hitro umirili.

Pri tem mu ni bilo treba reči niti besede. Zanimivo bo videti, ali bodo zdaj tudi njegovi kolegi ubrali podobno taktiko, ko bodo skušali uveljaviti avtoriteto.

Članki iz rubrike