franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

liz
liz
0 04.05.2015 23:23:45

Nekoč član Uniteda, danes igra v tretji ligi in dela v galeriji

Reuters
Življenje piše zanimive zgodbe, eno takih živi tudi francoski napadalec David Bellion, ki je nekoč veljal za izjemno nadarjenega nogometaša.

Kariero je začel pri Cannesu, vendar pa s svojimi igrami kmalu pokazal, da bi iz njega lahko postal vrhunski nogometaš. Tako ga je pri devetnajstih pot vodila v Anglijo, kjer je postal član Sunderlanda.

Zanj je igral dve leti, nato pa so na vrata potrkali predstavniki velikega Manchester Uniteda in Bellion se je preselil na Old Trafford. Rdeči vragi so si od njega veliko obetali, nase pa je opozoril že na prvi prijateljski tekmi, ko je zabil proti Celticu.

V uvodni sezoni je nato v premier ligi dosegel dva zadetka in debitiral v ligi prvakov, sledilo pa je zelo težko obdobje. V drugi sezoni pri Unitedu je bil daleč od prvega moštva, v tretji pa je bil že posojen West Hamu. Vendar se tudi pri Kovačih ni znašel, zato je za dokazovanje dobival le drobtinice.

Leta 2006 se je vrnil v domovino in tam skušal obuditi svojo kariero. V svoje vrste ga je zvabil Nice, kjer je ostal eno sezono, naslednjih sedem pa bil član Bordeauxa. Za tega je odigral 150 tekem, na katerih je dosegel 27 zadetkov.



Julija lani mu je potekla pogodba z Bordeauxom in je odšel v Red Star, s katerim se je dogovoril za enoletno sodelovanje. Dvaintridesetletnik tako zdaj nastopa na francoski tretjeligaški sceni, Red Star pa je tri kroge pred koncem vodilno moštvo tega tekmovanja.

Bellion s sedmimi zadetki s še dvema soigralcema deli drugo mesto na klubski lestvici strelcev. Vendar pa nogomet sploh ni edina stvar, s katero se ukvarja.

V Parizu namreč dela tudi v galeriji z umetninami. "Delam v majhni pariški galeriji Ymer & Malta in zbiram umetnine. Imam dve njuni sliki. Ponudili so mi, da bi zastopal galerijo, kar sem takoj sprejel, saj mi življenje v Parizu to omogoča," je svoje življenje opisal Bellion, in povedal, da sploh ne uporablja več avta in se ob reki Seni vozi s skuterjem ali rolko, prav tako pa sovraži zvezdniški sistem v nogometu.

"Svojo kariero sem vselej jemal resno, vendar samo brcam žogo, nisem izumil nekega čudežnega zdravila. V karieri sem imel dve želji, igrati z Ryanom Giggsom, kar mi je uspelo pri Unitedu, in se pridružiti New York Cosmosu. To mesto obožujem zaradi njegove glasbe, mode in umetnosti. Zastopnik mi je tam uredil preizkus, a se ni izšlo," je zanimivo zgodbo zaključil Bellion.

Članki iz rubrike