oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 13.05.2015 22:41:29

V finalu obračun Barcelone in Juventusa

Reuters
Madridski Real se pred domačimi navijači poslavlja od lige prvakov.

Čeprav je neizpodbitno dejstvo, da je italijanski klubski nogomet v krizi, v kakršni v novi dobi tega športa še nikdar ni bil, pa hkrati kot pribito drži tudi to, da je sredi vsesplošne bede kot zvonček ob prvih pomladnih sončnih žarkih vzklil cvet, ki bi se lahko razbohotil čez meje najbolj norega pričakovanja.

Tik preden je Uefa izvedla žreb polfinala lige prvakov, so Bayern, Barcelona in Real kot sestradane zveri prežale na nedolžno žrtev, ki se je skorajda po naključju znašla med njimi. Vsi so upali, da bodo lahko zasadili svoje ostre zobe v mehak, sočen vrat. In ko je ples kroglic poskrbel, da se je nesojena pečenka znašla na madridski mizi, so navijači Reala že začeli brskati po internetu. Jasno v želji, da bi izvedeli kar največ o Berlinu – kakšne so tam cene, kje do nastanitve, za koliko se da dobiti pivo. Zgodovina nas uči, toda očitno nikdar ne nauči: delati račun brez krčmarja je nekaj najbolj nesmiselnega.

real juventus re 3
Reuters


Čeprav je Real, ki je postal naslednji v vrsti potolčenih branilcev naslova oziroma zakletega zaklada, na sinočnji povratni tekmi lige prvakov proti popolnemu avtsajderju polfinala povedel (Cristiano Ronaldo je zabil že svoj deseti gol v polfinalu lige LP in se petič veselil zadetka proti Gianluigiju Buffonu, kar v tem tekmovanju ni uspelo še nikomur), so Madridčani z igrišča odšli potolčeni. Da bi bilo vse še huje, jim je odločilni gol zabil Alvaro Morata. Torej fant, ki so ga vzgojili, a ga hkrati poslali drugam. Lansko poletje se jim je zdelo, da je odšel nekam, kjer nikdar ne bo predstavljal grožnje. A so se ušteli, kolikor se ušteti da. Ne samo sinoči, Morata je gol zabil že na prvi tekmi med obema kluboma. In ker se je končalo s 3:2 za Juventus, je torej jasno, kaj je mladenič storil.

Skratka, nič ne bo od zgodovinskega el clasica v velikem finalu lige prvakov. V nemški prestolnici se bo po dolgem času za lovoriko najboljšega na stari celini spet potegoval klub iz Italije. Proti Barceloni. Torej Messi proti nekomu, na katerega pred začetkom tekmovanja ni stavil skorajda nihče. Oziroma peklenski napad proti staremu, dobremu catenacciu. In kdo bo koga? No, jasno je, kdo bo favorit. Jasno pa je tudi, kdo je bil favorit sinoči ...


Real - Juventus 1:1 (1:0)

Madrid – Stadion Santiago Bernabeu. 79.000 gledalcev. Glavni sodnik: Jonas Eriksson (Švedska).
Strelca: 1:0 Ronaldo (23), 1:1 Morata (57)
REAL: Casillas, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Rodriguez, Kroos, Isco, Bale, Benzema (od 67. Hernandez), Ronaldo. Trener: Carlo Ancelotti.
JUVENTUS: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Pirlo (od 79. Barzagli), Pogba (od 89. Pereyra), Marchisio, Vidal, Tevez, Morata (od 84. Llorente). Trener: Massimiliano Allegri.
Rumeni kartoni: Isco (32), Rodriguez (44); Tevez (70), Lichtsteiner (77).
Rdeči kartoni: -
Galerija

Članki iz rubrike