Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

liz
liz
0 24.05.2015 19:59:49

United Falcau: Ne računamo nate

Reuters
Pred začetkom sezone so se pri Manchester Unitedu odločili, da si od Monaca sposodijo Radamela Falcaa.

Kolumbijski napadalec je pred šestimi leti iz argentinskega Riverja prišel v Porto, ki je zanj odštel dobrih pet milijonov evrov. V dveh letih, ki ju je preživel na Portugalskem, je danes 29-letni Falcao nase opozoril mnoge velike klube. Avgusta 2011 je tako odšel v madridski Atletico, ki je Portu zanj plačal 40 milijonov evrov. Dve leti pozneje je Monaco odštel še dvajset milijonov več.

Pred začetkom te sezone pa ga je v svoje vrste zvabil še Manchester United. Vendar so se vragi odločili, da si ga samo sposodijo in za to odšteli skoraj osem milijonov evrov. Lani je Kolumbijca ustavila huda poškodba kolena, zaradi katere je moral izpustiti tudi svetovno prvenstvo.



V tej sezoni pa je bil le bleda senca napadalca, ki je za Atletico na devetdesetih tekmah zabil 70 golov ter se z njim veselil zmag v ligi Europa, španskem pokalu in evropskem superpokalu. Falcao je za United na 29 tekmah dosegel vsega štiri zadetke, zadnjega pred skoraj štirimi meseci (31. januar).

Dejstvo je, da odločitev angleškega velikana ne predstavlja presenečenja. Zanimivo bo videti, kam bo Falcaa vodila pot v nadaljevanju kariere. Z Monacom ga pogodba veže še tri leta, sam pa je izrazil željo, da bi kariero nadaljeval na Otoku.

Članki iz rubrike