evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 18.06.2015 08:10:38

Kolumbijski udarec Braziliji, nato pa udarci ...

Reuters
V ponovitvi četrtfinala lanskega svetovnega prvenstva se je Kolumbija maščevala Braziliji in jo v skupinskem delu Cope Americe premagala. V prerivanju sta bila izključena Neymar in Carlos Bacca.

Kolumbijcem je uspelo. Čeprav skupinski del južnoameriškega prvenstva nikakor ni enakovreden četrtfinalu mundijala, se jim je posrečilo vsaj delno maščevanje za razplet tekme pred skoraj natanko letom dni. Kolumbija je z zadetkom branilca Jeisona Murilla zmaga z 1:0 in močno zapletla položaj v skupni C. 

V njej imajo pred obračunom Venezuele in Peruja, ki bo na sporedu v noči na petek, Brazilci, Kolumbijci in Venezuelci po tri točke, tako da bi zadnji krog utegnil biti zelo zanimiv. Morda celo z grožnjo brazilskega izpada, pa čeprav je malo verjetno, da bi se obrnilo tako, da bi selecao postal najslabša tretjeuvrščena reprezentanca. 



Je pa jasno, da bo Brazilija v boj za četrtfinale (in v primeru napredovanja morda tudi v boj za polfinale) morala brez svojega prvega zvezdnika Neymarja. Eden od junakov finala lige prvakov si je namreč po koncu tekme skočil v lase z junakom finala lige Europa Carlosom Bacco, tako da je sodnik obema pokazal rdeči karton. 

Kot je mogoče razbrati iz spodnjega posnetka, je Neymar nastreljal žogo v enega od Kolumbijcev in ga skušal udariti z glavo, na kar se je odzval zvezdnik Seville Bacca, ki je zvezdnika Barcelone grobo odrinil. Pretep večjih razsežnosti je v gneči, v kateri ni manjkalo udarcev, preprečilo nekaj treznih glav.

Članki iz rubrike