Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

liz
liz
0 05.07.2015 22:57:45

Sampdorii uspel "nakup leta"

vszi
Nogometaši Sampdorie so zadnjo sezono končali na sedmem mestu serie A, a si kljub temu izborili nastop v kvalifikacijah za ligo Europa.

Pri tem jim je še največjo uslugo naredila Genoa, ki je osvojila šesto mesto, vendar Sampov mestni rival ni dobil licence za nastopanje na mednarodni sceni. Po koncu sezone je ekipo zapustil trener Siniša Mihajlović, ki je prevzel Milan, zamenjal ga je izkušeni Walter Zenga. Petinpetdesetletni italijanski strokovnjak in nekdanji reprezentančni vratar Azzurrov pa že sestavlja ekipo za prihajajočo sezono.

V ponedeljek bo igralski kader očitno močnejši za brazilskega vezista. Iz ukrajinskega Šahtarja je namreč prišel 23-letni Fernando. Od dokončne potrditve dogovora Fernanda pred jutrišnjim podpisom pogodbe čaka samo še zdravniški pregled.


Predsednik kluba je navdušen nad novo akvizicijo, kar je tudi javno povedal: "Opravili smo nakup leta," je s širokim nasmehom na obrazu dejal Massimo Ferrero, in nadaljeval: "Dobili smo enega najboljših vezistov, ki se jih danes trenutno dobi na trgu. Seveda govorimo o Fernandu! Danes je prispel na genovsko letališče in se bo jutri pridružil ekipi v trening centru v Ponte di Legnu."

Italijanski mediji poročajo, da bo Sampdorio novinec stal osem milijonov evrov, njegov prihod pa se je nekoliko zavlekel, ker je pred kratkim postal oče.

Fernando je pred dvema letoma k Šahtarju za 11 milijonov evrov sicer prišel iz Gremia, v oranžno-črnem dresu aktualnega ukrajinskega podprvaka pa v tem času odigral 47 tekem in se trikrat vpisal med strelce. V svoji nogometni osebni izkaznici ima vpisanih še osem nastopov za brazilsko izbrano vrsto.

Članki iz rubrike