podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 09.07.2015 13:03:17

Sloviti Rivaldo se je vrnil na nogometne zelenice

Nekdanji brazilski nogometni zvezdnik Rivaldo se je pri 43 letih vrnil na nogometne zelenice.

Rivaldo je odigral prvih 68. minut tekme v dresu brazilskega drugoligaša Mogi Mirima. Ob odhodu z igrišče so vodili gostje iz Nautice z 1:0, po zapustitvi terena pa so Rivaldovi soigralci izenačili ter tik pred koncem dosegli še zmagoviti zadetek.

Svetovni prvak iz leta 2002 ter nekdanji nogometaš Barcelone, Milana in Olympiacosa je po koncu uspešne nogometne kariere zaplul v športno-podjetniške vode ter se preizkusil tudi v vlogi predsednika brazilskega drugoligaša Mogi Mirima. Ker se je klub, katerega predsednik je, znašel pred izpadom iz brazilske druge lige, se je odločil moštvu pomagati s svojo udeležbo na igrišču.

"Še enkrat več bom žrtvoval družino za dobro kluba, upam, da bo to pomagalo. Želim si pomagati igralcem v tem težkem položaju, saj menim, da ne bi smeli biti v boju za obstanek. Dovolj smo dobri, da bi lahko bili vsaj v sredini lestvice," je pred časom dejal Rivaldo, ki je nogometno slovo najavil pred 16 meseci marca lani.



Ni ostalo samo pri besedah. Od besed je prešel k dejanjem in napoved tudi uresničil, oblekel majico kluba, s katerim ima še veljavno pogodbo, ter začasno prekinil upokojenski staž. "Če lahko jaz pri svojih 43 letih zaigram, lahko moji soigralci igrajo še bolje," je prepričan Rivaldo, ki je bil leta 1999 izbran za najboljšega igralca na svetu.

Prav njegova navzočnost na igrišču je tako pripomogla, da je klub dosegel prvo zmago v zadnjih 11. krogih tekmovanja brazilske serie B, čeprav so se nogometaši tega kluba opogumili šele po njegovem odhodu z zelenice in Nauticu zabili dva gola. Kljub zmagi Mogi Mirim ostaja povsem na dnu lestvice izenačen s Cearo.

V Braziliji ni prav nič nenavadnega, da na tekmah igrajo nogometaši stari štirideset in več let. Romario je tako igral za prvoligaški klub Vasco da Gama, ko je bil star 41, vratar Rogerio Ceni pa še nadaljuje igranje za prvoligaša Sao Paulo, kljub 42 letom starosti.

Članki iz rubrike