sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

ps
ps
0 22.09.2015 16:55:57

Alonso in Mascherano davčna prevaranta?

Španec v dresu Bayerna Xabi Alonso in Argentinec pri Barceloni Javier Mascherano naj bi se znašla v preiskavi zaradi utaje davkov.

Alonsa obtožbe bremenijo, da med letoma 2010 in 2012 dohodke iz pravic za njegove fotografije ni plačal davka, pač pa naj bi denar prisal na računu podjetja v tujini.

V Španiji nogometaši sami upravljajo s pravicami objavljanja svojih fotografij, te lahko tudi prodajo. Tako je milijarder Peter Lim iz Singapurja zakupil pravice za fotografije Cristiana Ronalda za naslednjih šest let. Neymar je pravice do njegovih fotografij do konca življenja prodal najbogatejšemu Brazilcu Eikeju Batisti.



Alonso se je že oglasil prek twitterja in sporočil, da je redno plačeval svoje davkoplačevalske obveznosti ter da želi storiti vse, kar je možno, da bo dokazal svojo nedolžnost. Da so bili davki poravnani, je zatrdil tudi Alonsov odvetnik, in dodal, da se bo v nadaljevanju preiskave gotovo pokazala resnica. Po nekaterih informacijah naj bi Alonso utajil najmanj za 1,5 milijona evrov davka.

Preiskava poteka tudi proti nekdanjemu Alonsovemu soigralcu iz Liverpoola Javierju Mascheranu. Tudi on naj v letih 2011 in 2012 ne bi plačal davka iz pravic za fotografije, vrednega poldrugi milijon, namesto tega naj bi denar potoval na podjetji v Miamiju in na Madeiri. Pravzaprav so preiskovalci najprej vzeli pod drobnogled Mascherana, potem pa naleteli še na Alonsov primer. Zanimivo je, da sta oba imela za prodajo pravic objave svojih fotografij istega agenta ...

Članki iz rubrike