reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

pp
pp
0 04.10.2015 15:12:55

Advocaat zapustil klop Sunderlanda

Angleški nogometni prvoligaš Sunderland je ostal brez trenerja. Nizozemec Dick Advocaat se je po seriji slabih rezultatov odločil, da zapušča klop predzadnje ekipe na lestvici.

Sunderland sezone ni začel najbolje, na osmih tekmah je zbral prav toliko točk, kar ga uvršča na predzadnje mesto na lestvici. Prav slabi rezultati so bili razlog, da se je za odstop z mesta trenerja odločil Nizozemec Dick Advocaat, ki na klopi ni sedel ravno dolgo. Ekipo je namreč prevzel letošnjega marca in ji pomagal pri obstanku med najboljšimi klubi angleškega prvenstva. Njegov odhod je brez dvoma pospešil tudi zadnji rezultat, ko so izbranci 68-letnika proti West Hamu vodili z 2:0, na koncu pa le remizirali.

''Vsem, ki so stali za mano, bi se rad zahvalil. Gre za zelo poseben nogometni klub, v katerem delujejo izjemne osebe, vendar pa menim, da je čas pravi, da odidem. Tu ne mislim na sebe, temveč na klub. Odločil sem se, da odidem po vsega osmih tekmah in dam vsem čas, da obrnejo zadeve v pravo smer. Tako kot smo to storili v pretekli sezoni,'' je svoj odhod komentiral Advocaat. Ob nizozemskem strategu je klub zapustil tudi njegov pomočnik Željko Petrović.

Članki iz rubrike