volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

pp
pp
0 07.10.2015 12:56:35

Mlakar in Lovrič na seznamu 50 najobetavnejših nogometašev

Drago Wernig - TAKA
Angleški medij The Guardian je sestavil lestvico najobetavnejših nogometašev rojenih leta 1998. Na njem sta se znašla tudi dva slovenska nogometaša, Jan Mlakar in Sandi Lovrič.

Seznami nogometašev, ki najbolj obetajo, niso nič novega. Sestavljajo ga različni ugledni mediji, vsak po lastnem kriteriju. Nekateri od mladcev resnično uspejo, naredijo veliko kariero, drugi naredijo solidno kariero, tretji pa utonejo v pozabo. Na seznamu 50 najobetavnejših nogometašev, ki so se rodili leta 1998, sta se znašla tudi dva slovenska nogometaša, pri čemer eden od njiju nosi dres avstrijske izbrane vrste.


Prvi je Jan Mlakar, mladi napadalec italijanske Fiorentine, kamor se je preselil iz Domžal. Pri Guardianu so zapisali, da gre za pravega borca v kazenskem prostoru, primerjajo pa ga z Klaas-Janom Huntelaarjem, Edinsonom Cavanijem in Robertom Lewandowskim.

Drugi je Sandi Lovrič, ki pa igra v Avstriji in ima tudi avstrijsko državljanstvo. Njegova starša prihajata iz Primorske. Lovrič je že okusil slast igranja v avstrijski bundesligi pod vodstvo Darka Milaniča, zanj pa se zanimata velikana kot sta Juventus in Inter. Je tudi kapetan reprezentance do 17 let. Takšnega talenta bi bilo brez dvoma lepše videti v dresu Slovenije.

Članki iz rubrike