Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 25.11.2015 09:29:22

Srb na klopi Chicago Fire

Reuters
Osemintridesetletni nekdanji srbski nogometni reprezentant Veljko Paunović je novi trener ameriškega profesionalnega nogometnega moštva Chicago Fire, ki igra v elitnem severnoameriškem prvenstvu Major League Soccer.

Nekdanji napadalec Partizana, Hannovra, Rubina iz Kazana in madridskega Atletica si je strokovno veljavo pridobil kot trener srbskih mladinskih nogometnih selekcij v zadnjih treh sezonah. Največji uspeh je doživel letos, ko se je z mladimi orli, srbsko nogometno reprezentanco do 20 let, na svetovnem prvenstvu na Novi Zelandiji prebil vse do finala, v katerem so Srbi po podaljšku z 2:1 ugnali Brazilijo za prvi svetovni naslov srbskih mladih nogometašev po razpadu Jugoslavije.


"Na moštvo Chicago Fire gledam kot na ranjenega leva, ki le čaka, da sprosti vso svojo moč. Sem zelo navdušen, veselim se takšnih izzivov, ko dobiš priložnost narediti prvaka ter iz sebe iztisniti najboljše v vsakem trenutku," je dejal za ameriške medije Veljko Paunović, ki se je nogometno upokojil leta 2011 v majici ameriškega moštva Philadelphia Union.

Srbskega stratega čaka resnično velik izziv, saj je Chicago redni del minule sezone končal na 20. mestu z le osmimi zmagami in šestimi remiji na 34 tekmah, povsem na repu lestvice lige MLS.

Članki iz rubrike