Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

bo
bo
0 02.12.2015 21:04:17

Pravica osramočenega Karima Benzemaja: Ne, nisem kriv!

Profimedia
Karim Benzema je predstavil svojo verzijo afere, ki pretresa francoski nogomet.

Karim Benzema je spregovoril. Zvezdnik Reala iz Madrida je privolil v intervju na francoski televizijski postaji TF1, v studiu je iskreno spregovoril o aferi, ki pretresa nogomet v deželi Galskih petelinov. Kaj se je zgodilo, bržčas že veste – nepridipravi so izsiljevali nogometaša Mathieua Valbuenaja, v zameno za to, da ne bodo objavili žgočega posnetka njegovih posteljnih vragolij, so zahtevali določeno vsoto denarja. Pri vsem tem naj bi jim pomagal tudi Benzema, ki pa zdaj trdi, da so njegove roke čiste.

O TEM, ZAKAJ JE PRISTAL NA INTERVJU
Želel sem povedati nekaj besed na to temo, ob vsej tej medijski neizprosnosti, ki me obdaja. Neizprosno je, ni druge besede, s katero bi lahko opisal vse skupaj. Obtožen sem, vlečejo me skozi blato, in to v vse smeri. Kot da bi bil kriminalec. Grozno je.

O TEM, KAJ JE VALBUENA POVEDAL ZA LE MONDE
Mislim, da ni mislil, kar je povedal. Njegova glava je bila zmešana zaradi vsega. Nikdar nisva govorila o denarju. Izsiljevalci? Ne poznam jih. Karim Zenati je moj otroški prijatelj. Bil je v zaporu, pred dvema letoma je prišel ven. Ima novo priložnost. Kot brat mi je.

O VULGARNIH BESEDAH MED POGOVOROM Z ZENATIJEM


Razumem, da to ni bilo na mestu, ne po vsem tem. Ko sem Valbuenaja videl tisti večer, ni bil razočaran, kvečjemu obratno. Rekel mi je: 'Hvala, brat, ker si me posvaril'. Govoril sem iz srca, to ve. Odgovoril mi je, da je poklical policijo. Lahko ga povprašate po tem. Kar edino obžalujem, je to, da sva se s prijateljem po telefonu norčevala o tem. Opravičujem se mu. In njegovi družini. Ampak po telefonu sva se le 'afnala'. Beseda kot 'tarlouze' (homoseksualec, op. a.), vsak nogometaš jo razume. V garderobi se ne kličemo z 'moj dragi'. Toda ni bilo mišljeno tako, kot se zdi.

O NJEGOVI VERZIJI DOGODKA
Kar se je zgodilo, je preprosto. Slišal sem, da obstaja video. Povedal sem mu za to, a zdelo se mi je, da že ve. Povedal se mu, da mu lahko pomagam, saj imam prijatelja v Lyonu, ki to lahko uredi. Je Karim Zenati. O tem sva se pogovarjala. Pogovarjal sem se z njim. Če je posvaril družino, je bilo to najpomembnejše. Ko slišim, da sem ga izsiljeval, da sem ga prosil za denar, me to spravlja ob živce. To nima nič z mano. Že dolgo mi gre dobro v življenju. Ne potrebujem več denarja. Ko naredim uslugo nekomu, ne pričakujem denarja. Nikoli nisva govorila o denarju. Dvakrat, trikrat sem mu rekel, da imam prijatelja v Lyonu, ki bi zadevo lahko uredil.

O KONTAKTU Z VALBUENAJEM
Ni mi ga treba klicariti. Je v Lyonu, lahko bi ga obiskal, lahko bi odšel tja in se mu opravičil za tisto po telefonu. Ne vem, zakaj so me čez noč zadržali na policiji. Pridržali so me, noč sem preživel kot kriminalec, čeprav sem sam prosil za zaslišanje.

O PRIHODNOSTI
Ne igram za kamere, ne igram igre. Tukaj sem, ker želim biti iskren. Upam, da se bo vse uredilo, da bo vse v redu. Da bomo vsi v redu, Mathieu, jaz, prijatelj. In da se lahko oba vrneva v reprezentanco in osvojiva Euro.

Članki iz rubrike