zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

gv
gv
0 13.01.2016 13:26:00

Platinasti nogometni čevlji za Messija (foto)

Lionel Messi je pred dnevi dobil že rekordno peto žogo za najboljšega nogometaša leta, njegov sponzor pa mu je v ta namen izdelal prav poseben in nadvse prestižen par nogometnih čevljev.

Argentinski nogometaš Lionel Messi je v ponedeljek dobil še rekordno peto zlato žogo. Gre za dosežek, ki ga bo le stežka kdo presegel, s po tremi tovrstnimi priznanji pa so mu najbližje Michel Platini, Johan Cruyff, Franz Beckenbauer in Cristiano Ronaldo, ki je od omenjene četverice edini aktualni nogometaš.

messi 3

Dosežek argentinskega čudežnega dečka, če mu sploh lahko še tako rečemo, pa je primerno znal nagraditi tudi eden njegovih sponzorjev. Adidas je namreč v ta namen izdelal prav poseben par nogometnih čevljev.

Gre za obutev, ki temelji na zadnjem modelu njegovih nogometnih čevljev, vendar je precej bolj luksuzen. Krasijo ga namreč dodatki iz platine, ki na tovrstni obutvi niso ravno pogosti.

Na zadnji strani so štiri zlate pike in ena platinasta, ki predstavlja rekordno peto zlato žogo, notranjost desnega čevlja pa krasi napis: "El mas grande de todos los tiempos", kar v prevodu pomeni "Najboljši vseh časov".

messi 2

Iz prave platine sta tudi oba logota, adidasov in Messijev, s čimer so pri proizvajalcu športne opreme želeli poudariti, da gre za resnično najboljšega nogometaša vseh časov.

Slavni Argentinec je v boju za zlato žogo premagal soigralca pri Barceloni Neymarja in Portugalca Cristiana Ronalda, ki igra za največjega tekmeca iz Madrida. "Neverjetno, da je to že moja peta zlata žoga. To je precej več, kot sem lahko sanjal kot otrok. Rad bi se zahvalil vsem mojim soigralcem, brez katerih mi to ne bi uspelo. Rad bi se zahvalil tudi nogometu, ki mi je vse to omogočil," je po razglasitvi med drugim pojasnil Messi.

Galerija
Značke: messi, zlata-zoga

Članki iz rubrike