Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 11.02.2016 11:09:04

Zdaj navijamo za Messija! Ronaldov spot razburil arabski svet (video)

Reuters
Cristiano Ronaldo je v Izraelu posnel zelo donosen televizijski oglas za ponudnika telekomunikacij, s tem pa dvignil ogromno prahu.

Seveda si lahko mislite, da je bila ponudba več milijonska, in ker je bila taka, jo je Portugalec zgrabil z obema rokama. In tako je posnel oglasni spot, v katerem nastopa kot skrivnostna okrepitev lokalnega izraelskega moštva, ki preseneti njegove nogometaše. Ne gre za najbolj domiselno in kakovostno stvaritev, a Ronaldo je seveda tako močno ime, da bo oglas zagotovo uspešnica. 

Vse skupaj je namenjeno oglaševanju hitrosti interneta enega od izraelskih ponudnikov, Cristiano pa očitno ni pomislil, da bi mu ta poteza lahko naredila tudi precej škode. Posel z izraelskim podjetjem je namreč dvignil ogromno prahu v arabskem svetu; posebej med Palestinci, a seveda tudi širše. 


Odnosi med Izraelom in arabskim svetom so seveda napeti, vsakršna povezava z judovsko državo na bližnjem vzhodu zapira številna arabska vrata in to na lastni koži spoznava tudi sloviti Portugalec. Takoj po izidu oglasa so se nanj spravili številni dosedanji oboževalci arabskega rodu, nekateri so ga tudi ostro napadli. 

S tabo smo zaključili, zdaj navijamo za Messija, se imenuje ena od spletnih skupin, ki so Ronaldu oglaševanje izraelskega podjetja najbolj zamerili, protest proti Portugalčevemu početju pa se predvsem po spletu širi kot požar. Velja omeniti, da ima Ronaldo med stotinami milijonov Arabcev ogromno število oboževalcev.

Vprašanje pa je, v kolikšni meri bi se to število utegnilo zmanjšati. Kot je tudi vprašanje, kako bodo Ronalda sprejeli v Maroku, kjer ima najboljšega prijatelja in kamor redno zahaja. Politika te države do Izraela je sicer manj rigorozna, a nikakor ne prijateljska. Niti v sanjah.

Značke: ronaldo, izrael, reklama

Članki iz rubrike