Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 11.02.2016 19:07:47

Mladinec Valencie z nizkotnim simuliranjem (video)

Simuliranja v nogometu verjetno ne bo mogoče nikdar izkoreniniti, a to, kar je včeraj na tekmi mladinske lige prvakov naredil David Pascual je vsega obsojanja vredno.

V osmini finala mladinske lige prvakov sta se pomerili ekipi Celtica in Valencie, po izvajanju enajstmetrovk pa so se napredovanja veselili španski nogometaši. 

A vse bi lahko bilo povsem drugače, če ne bi branilec Valencie v 95. minuti storil potezo, ki se je na koncu izkazala kot briljantna, a v resnici je bila vse prej kot to. Bila je goljufiva, nespoštljiva, nešportna in kot rečeno, vsega obsojanja vredna.

David Pascual, osrednji branilec, ki je v igro prišel po izključitvi branilca Valencie Javierja Jimeneza, je namreč v 96. minuti (zadnji minuti sodnikovega podaljška v rednem delu) po dolgi, visoki podaji nogometašev Celtica stekel za žogo v smeri svojega gola, a let okroglega usnja tako slabo ocenil, da je žogo povsem zgrešil.



Ko je ugotovil, da bo zaradi svoje napake pred njim do žoge prišel Celticov napadalec Jack Aitchison, pa je storil edino, kar mu je preostalo. Čeprav Aitchisona ni bilo niti blizu, se je na tla vrgel, kot da bi ga nekdo ustrelil v hrbet, in sodnik mu je nasedel. Zapiskal je v svojo piščalko in dosodil prosti strel za Valencio. Glede na to, da bi Aitchison v nasprotnem primeru stekel sam proti vratom Špancev, verjetno ni treba poudarjati, da je s tem storil katastrofalno napako. 

In glede na to, da je Valencia na koncu obračun po streljanju enajstmetrovk celo dobila, ni čudno, da je mladi branilec Valencie danes tarča velikega zgražanja. 

V priloženem videoposnetku si lahko ogledate prevaro španskega branilca.

Članki iz rubrike