janez janša, jure colja, Igor colja Svet24.si

Predsednik koprske SDS Igor Colja v lokalu zaradi ...

temna stran lune Svet24.si

Kitajski uspešno pristali na temni strani

donald-trump Necenzurirano

Trump je obsojenec, ki ga rešuje Netanjahu. In ...

asta vrecko tvs Reporter.si

Asta Vrečko modruje, da jim je uspelo z RTV ...

luka sasa doncic 24 pm Ekipa24.si

Kako čas beži! Luka delil izjemen otroški ...

ales valic 3 Njena.si

Aleš Valič, kot ga ne poznate

roglic pm Ekipa24.si

Vrača se! Roglič pred Tourom na zahtevno ...

tk
tk
0 24.03.2016 10:37:43

Kdo so najbolje plačani selektorji reprezentanc na Euru?

m24.si
Reprezentance se že zavzeto pripravljajo na prihajajoče evropsko prvenstvo v Franciji, na dan pa je prišel tudi seznam selektorjev in njihovih mesečnih plač. Prvo mesto ni presenetljivo, kje pa se je na tem seznamu znašel nekdanji trener Maribora, ki vodi Hrvaško, Ante Čačić?

Nobeno presenečenje ni, da največ zasluži selektor angleške izbrane vrste, Roy Hodgson, ki letno za vodenje angleške reprezentance zasluži 5 milijonov evrov, kar je približno 417 tisoč evrov na mesec. Tik za njim se je znašel Italijan Antonio Conte, ki bo azzurre vodil le še do konca evropskega prvenstva, na tretjem mestu pa se je znašel Turek Fatih Terik s 3,5 milijona letnega prihodka.

Nekdanji trener Maribora in hrvaški selektor Ante Čačić se je znašel na 16. mestu z letno plačo v višini 250 tisoč evrov, kar mesečno nanese nekaj več kot 20 tisoč evrov. Za njim so se znašli Pavel Vrba (Češka) , Adam Nawalka (Poljska), Erik Hamren (Švedska), Jan Kozak (Slovaška), Mihajlo Fomenko (Ukrajina), Anghel Iordanescu (Romunijaa), Leonid Sluckij (Rusija), ki po podatkih dela zastonj, medtem ko podatki za madžarskega selektorja niso znani.

seznam selektorji

Značke: euro-2016, selektor

Članki iz rubrike