zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

mu
mu
0 26.04.2016 15:51:56

Reli Dakar se bo prihodnje leto začel v Paragvaju

Reuters
Reli Dakar se bo prihodnje leto začel v prestolnici Paragvaja Asuncionu, potekal pa bo med 2. in 14. januarjem, so sporočili organizatorji. To bo devetič, da bo maratonski reli za motocikliste in avtomobiliste potekal v Južni Ameriki, odkar se je ta športni dogodek tja preselil iz Afrike.

Po uvodni etapi v Paragvaju se bo karavana za pet etap preselila v Bolivijo, kjer se bo povzpela na 3.500 metrov nadmorske višine, ko bo šla skozi glavno mesto La Paz. Dirka se bo končala z zadnjim tednom v Argentini, kjer bo prišla do Andov, končala pa se bo v Buenos Airesu. V dvanajstih etapah bodo opravili med 8.000 in 9.000 kilometrov.


"Reli bo z vključitvijo Paragvaja vključil devetindvajseto državo po vrsti, 39. izvedba pa bo dobila dodatno dimenzijo v Boliviji, kjer se bomo povzpeli na najvišjo prestolnico kake države na svetu," je dejal direktor dirke Etienne Lavigne.

Francoz Stephane Peterhansel je 16. januarja letos še dvanajstič v karieri postal zmagovalec relija Dakar, med motociklisti je bil najboljši Avstralec Toby Price, na 83. mestu pa je končal edini slovenski predstavnik Simon Marčič.

Značke: dakar, paragvaj

Članki iz rubrike