franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

muk
muk
0 03.05.2016 18:36:01

Deček z Messijevim dresom je moral zapustiti dom

Bila je to srce parajoča zgodba. Zgodba s srečnim koncem. Vsaj tako se je zdelo.

Murtaza Ahmadi je afganistanski deček, ki nadvse obožuje nogomet. In argentinskega nogometnega virtuoza Lionela Messija. Pred časom je postal znan zaradi fotografije, ki je obkrožila svet. Na njej je brcal dodobra zdelano okroglo usnje, na sebi pa je imel plastično vrečko, v barvah dresa argentinske reprezentance, s številko 10 in napisom Messi na hrbtu.

Ves svet si je prizadeval, da bi odkrili fantičevo identiteto in ko je uspelo, so se petletnemu fantu iz Afganistana uresničile največje sanje. Messi mu je namreč poslal svoj argentinski dres, se nanj tudi podpisal, poleg tega pa zraven pristavil še pravo nogometno žogo. A zgodba se tu, žal, ne konča.


Zgodba namreč nima srečnega konca. Arif Mohammad Ahmadi, fantov oče, je namreč agenciji AP dejal, da so zaradi groženj morali emigrirati v sosednji Pakistan. "Naše življenje je postalo ena sama muka." Potem ko je njegov sin postal internet senzacija, so namreč začele na njihov naslov prihajati grožnje o ugrabitvi. In družina se je preselila/pobegnila v Islamabad, prestolnico Pakistana.

"Vse sem prodal, da smo lahko zapustili Afganistan ter s tem tešil življenje sina in ostale družine," pravi razočarani oče.

Že pred emigracijo je Afganistanska nogometna zveza obljubila snidenje med fantom in Messijem, ki je ambasador UNICEF-a, a do tega za zdaj še ni prišlo. "Murtaza še vedno upa, da bo nekega dne srečal svojega idola." In da se bo lahko vrnil domov.

Članki iz rubrike