evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 04.05.2016 14:45:21

Ekvadorcu enoletni zapor v primeru Fifa

Reuters
Nekdanji nogometni delavec v Ekvadorju, Vincio Luna, bo moral zaradi pranja denarja in vpletenostjo v afero Fifa, ki je s prestola odnesla predsednika Josepha Blatterja, leto dni za zapahe.

Luna je bil skupaj s predsednikom zveze Luisom Chiribogo med tistimi, ki so jih pri pranju denarja zalotili ameriški preiskovalci. Šlo je za denar, plačan za marketinške pravice in TV prenose, nogometni delavci pa so ga nalagali na ameriške bančne račune.


Ekvador v nasprotju z nekaterimi drugimi državami osumljencev ni izročil tujini, ampak je sprožil lastne preiskave ter priprl tri osumljence. Glavni razlog za izrečeno kazen je bilo dejstvo, da Luna ni znal pojasniti izvora več desettisoč dolarjev na svojem računu. Ob zaporni kazni bo moral plačati tudi 64.800 dolarjev denarne kazni, zaplenili pa so mu tudi osebno in motorno vozilo, za katera ni imel dokaza o plačilu.

Luna je že pred tem odsedel leto dni presedel v zaporu, saj so mu leta 2007 dokazali zlorabo vizumskega sistema, ljudem pa je v ZDA pomagal kar preko nogometne reprezentance, seveda pa so ga ti morali bogato denarno nagraditi.

Značke: fifa, zapor

Članki iz rubrike