evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 09.05.2016 08:41:47

Luca Toni: Enajstmetrovka za dušo in solze slovesa (video)

Po svoje legendarni italijanski napadalec je odigral zadnjo tekmo v karieri, pri tem pa zablestel na tak in drugačen način.

Toni je za svojo Verono na domačem stadionu igral proti Juventusu in se poslovil od aktivnega igranja nogometa, to pa je storil na svojevrsten način. Veroni je uspelo premagati precej pisano zasedbo povsem razbremenjene stare dame, Luca pa je za slovo Torinčanom zabil zadetek, kakršnega si je vedno želel. 

Nikoli ni veljal za posebej elegantnega nogometaša, ki bi se v veliki meri zanašal na tehniko, toda ko je v nedeljo zvečer dobil na voljo enajstmetrovko, jo je hotel izvesti kot največjih mojstri. Jasno, hotel je tako imenovanega panenko in jo tudi zelo dobro izvedel, tako da je njegova ekipa prišla do zmage 2:1. 



"Nikoli nisem bil normalen, zato sem tudi za slovo hotel nekaj nenormalnega. Nisem hotel biti nespoštljiv, želel sem pač zadeti na tak način," je ob tem povedal svetovni prvak iz leta 2006, ki ob koncu tekme in čustvenem slovesu od navijačev ni mogel skriti solza.

"Da, tudi veliki fantje jokajo," je še dodal, ko je nekoliko prišel k sebi in ko je povlekel črto pod kariero. V njej je šele zelo pozno zaigral v prvi ligi, potem ko je zablestel pri Palermu. Najgloblji pečat je pustil pri Fiorentini in v reprezentanci, nekaj časa pa je z omejeno uspešnostjo igral celo za Bayern.

Značke: toni, verona, juventus, panenka

Članki iz rubrike