pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

gv
gv
0 24.06.2016 16:23:10

Real zaradi Brexita v težavah

reuters
Izhod Velike Britanije iz Evropske unije bo imel kot kaže precej posledic tudi v evropskem nogometu.

Prebivalci Velike Britanije so na četrtkovem referendumu podprli izstop iz Evropske unije. Negativne posledice je že čutiti, med drugim je vrednost britanska valute v primerjavi z evrom močno padla.

Posledice pa ne bo občutila le ekonomija in gospodarstvo, ampak tudi šport. Predvsem to velja za angleške klube, ki bodo zaradi padca funta kupovali precej dražje.


Ne bodo pa zgolj otoški klubi tisti, ki bodo imeli z odcepitvijo Velike Britanije težave. Med te spadajo tudi ostali klubi s celinske Evrope, ki bodo morali paziti na število igralcev, ki ne prihajajo iz Evropske unije. Med te bodo sodili zdaj vsi nogometaši, ki prihajajo iz Anglije, Severne Irske, Walesa in Škotske.

Med te spada tudi eden najboljših nogometašev v Evropi, in sicer Gareth Bale. Pri Realu so že odločeni, da bodo z Valižanom po koncu evropskega prvenstva podaljšali pogodbo, zdaj pa bi se lahko vse skupaj zapletlo. Pravila španske lige namreč pravijo, da so lahko v moštvu zgolj trije igralci, ki ne prihajajo iz držav Evropske unije.

Barve Reala že branijo trije tujci (James Rodriguez, Danilo in Casemiro), kar pomeni, da bi se moral trener Zinedine Zidane enemu od njih odpovedati. Po vsej verjetnosti to ne bo Bale, s katerim naj bi po koncu evropskega prvenstva sklenili novo dolgoročno sodelovanje do leta 2023, sicer pa imajo časa za razmislek še dovolj, saj bo Velika Britanija iz evropske unije izstopila najhitreje v roku dveh let. To pomeni, da bodo do takrat vsi nogometaši iz Velike Britanije še člani Evropske unije.

Značke: bale, real-madrid

Članki iz rubrike