Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 27.06.2016 13:07:33

Ali se legendarni Zola vrača na Otok?

Eden najboljših nogometašev v zgodovini Chelseaja Sardinec Gianfranco Zola po koncu tekmovalne kariere v trenerskih vodah ni požel takšnega navdušenja kot takrat, ko je bil na zelenicah še v vlogi organizatorja igre. Zola se po le eni sezoni poslavlja z mesta trenerja na klopi katarskega prvoligaša Al-Arabija, so potrdili v tem klubu iz Dohe.

Devetinštiridesetletni Zola je lani julija po slovesu s položaja trenerja kluba iz Cagliarija, kjer je bil le tri mesece, odločil za nov arabski izziv v Katarju. S klubom iz Dohe je podpisal dvoletno pogodbo.

A se je novoimenovani predsednik kluba šejk Khalifa bin Jabr Al-Thani odločil za spremembo v strokovnem štabu zaradi nezadovoljstva z učinkom. Z najboljšim sardinskim nogometašem je tako sodelovanje prekinil že po eni sezoni na klopi. Na vroči katarski stolček se bo usedel urugvajski strateg Gerardo Pelusso, ki bo že trinajsta trenerska zamenjava v zadnjih šestih letih. Pelusso je bil med drugim v zadnjih štirih letih paragvajski selektor in trener urugvajskega Nacionala in kolumbijskega Santa Feja.



Katarski klub pod zvenečim italijanskim trenerjem ni popravil svojega izhodišča niti za eno mesto, na prvenstveni lestvici v prvenstvu s 14 moštvi je zasedel osmo mesto z enakim izkupičkom točk kot ob koncu prejšnje sezone (35). Na osmem mestu je bil klub tudi, ko ga je prevzel Zola.

Italijana angleški mediji povezujejo z morebitno vrnitvijo na Otok, kjer naj bi se zanj zanimali v Nottingham Forestu. Zola ni tujec v angleškemu nogometu, saj je bil že trener West Ham Uniteda in Watforda, kot igralec pa je največjo slavo požel v sedmih sezonah v vrstah Chelseaja (1996-2003), kjer uživa status legende, ob koncu igralske kariere v premier league pa so ga navijači celo razglasili za največjega igralca, ki je kadarkoli nosil dres kluba s Stamford Bridgea.

Značke: zola, nogomet

Članki iz rubrike