nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 02.07.2016 23:54:11

Nemčija po devetih serijah 11-metrovk boljša od Italije

Nogometaši Nemčije so tretji polfinalisti evropskega prvenstva v Franciji. V četrtfinalu so po izvajanju enajstmetrovk premagali Italijo s 6:5.

Nemci so Italijane prvič premagali na velikih tekmovanjih, pred tem jim kar v osmih poskusih ni uspelo bodisi ugnati naših zahodnih sosedov v skupini bodisi napredovati na njihov račun v izločilnih bojih. Po zelo zaspanem prvem polčasu je nadaljevanje ponudila kar nekaj prevratov, ki so privedli do epiloga. 

Nemci so sredi drugega polčasa povedli prek Mesuta Özila, potem ko je prišel do strela v kazenskem prestopu po lepi akciji a tudi po manjšem nasmehu sreče. Zdelo se je, da poti nazaj za Italijane ne bo in je verjetno tudi ne bi bilo, če Jerome Boateng ne bi nespametno igral z roko. Enajstmetrovko je izkoristil Leonardo Bonucci. 

V podaljšku si nobena reprezentanca ni priigrala omembe vredne priložnosti, omeniti pa velja dogodek v zadnji minuti, ko je italijaski selektor Antonio Conte na vsak način želel na igrišče poslati Simoneja Zazo in mu je to tudi uspelo. Očitno je bilo, da bo šlo za enega od izvajalcev, a se projekt ni dobro končal. 

Prav Zaza je bil prvi, ki je svojo enajstmetrovko zapravil, toda napaki Thomasa Müllerja in Mesuta Özila sta tehtnico prevesili na drugo smer. Vseeno je imel Bastian Schweinsteiger po zapravljenem strelu Bonuccija priložnost končati v peti seriji, a je streljal previsoko in loterija se je nadaljevala. 



Do devete serije. V njej je zgrešil še četrti Italijan, Mateo Darmian, drugo zaključno žogo je dobil Jonas Hector, in čeprav ni streljal najbolje, se je žoga pod Gianluigijem Buffonom odkotalila v mrežo za zgodovinsko nemško zmago in veliko slavje aktualnih svetovnih prvakov. Nemci se bodo v polfinalu pomerili z zmagovalko tekme Francija - Islandija.   




Značke: italija, nemčija, euro

Članki iz rubrike