sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

STA
STA
0 12.07.2016 14:48:39

Olimpija kljub poškodbam na zmago

Arsen Perić
Slovenski nogometni prvak, ljubljanska Olimpija, bo v sredo ob 20.30 v Stožicah začel svoje evropsko potovanje.

Zeleno-bele na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov čaka slovaški Trenčin. Čeprav imajo Ljubljančani nekaj težav s poškodbami, pa napovedujejo boj za zmago in napredovanje.

Trener Rodolfo Vanoli na sredinem obračunu s Slovaki zagotovo ne bo mogel računati na vratarja Nejca Vidmarja, branilca Nemanjo Mitrovića in vezista Roka Kronavetra, vprašljiv pa je tudi Nik Kapun. Kljub temu verjamejo, da bo ekipa, ki bo pritekla na igrišče, povsem konkurenčna. Spomnimo, v prestopnem roku so se Ljubljančani okrepili z Andražem Kirmom, Etienom Velikonjo, Leom Ejupom in Đorđejem Crnomarkovićem.

Eden ključnih igralcev pa bo kapetan Darjan Matić. "Jutri nas čaka prva tekma in že ta zelo pomembna. Cilji v tej sezoni ostajajo podobni kot lani, torej osvojiti naslov državnega prvaka in se prebiti čim dlje v kvalifikacijah za ligo prvakov. Dobili smo težkega tekmeca, ki ni atraktiven, je pa vrhunska ekipa. Vsaj sodeč po tistem, kar smo videli na videoanalizi. Zadnje dni smo vadili 'protiigro', obstajajo možnosti za zmago, vse bomo naredili za to," je na novinarski konferenci povedal Matić, ki Slovake, za katere igra tudi pet Nigerijcev, vidi kot premagljivo oviro.


"Trenčin je premagljiv, igra moderen nogomet, pritiska visoko, ampak s tem pušča prostor, ki ga bomo skušali izkoristiti. Zagotovo imamo več možnosti, kot jih je imela Portugalska pred evropskim prvenstvom," je malce v šali še dodal Matić.

Trener Rodolfo Vanoli poudarja, da ga veseli odnos do dela. "Ekipa je zelo osredotočena. Zavedamo se, da bo tekma zelo pomembna za klub in za Ljubljano. Delali smo veliko, odrekali smo se že v prejšnji sezoni in upamo, da bo to zdaj prineslo nekaj večjega. Spoštujemo vsakogar, ne bojimo se nikogar. Imamo svojo filozofijo, pri njej želimo vztrajati," meni Vanoli, ki se je tudi ozrl na Slovake.

"Trenčin je ekipa, ki igra zelo napadalno, zadnji dve leti je bila slovaški prvak, v prejšnji sezoni še pokalni. Veliko časa so igralci že skupaj, ampak bistveno je to, da se usmerimo v svojo ekipo. Lani nam je uspelo, ker smo skozi naš način igre skušali potegniti maksimum naših nogometašev," je še povedal strateg.

Kot so poudarili govorniki na novinarski konferenci, je vedno pomemben tudi delež navijačev. Doslej so za sredino tekmo prodali nekaj manj kot 3000 vstopnic.

Članki iz rubrike