favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 24.07.2016 09:51:32

Nogometaš Tenerifeja ubil mladiča morskega psa

Sprostitev med pripravami za novo sezono se je za Marca Crosasa spremenila v nočno moro.

Če imaš ta privilegij, da prihajaš s Kanarskih otokov, potem bi bil greh ne kakšnega treninga opraviti tudi na eni od plaž. Rečeno, storjeno. Nogometaši španskega drugoligaša Tenerifeja so vadili ob morju, po treningu pa se sproščali v njem.

In med plavanjem je Marc Crosas, ki je pred dnevi prišel v klub kot posojen igralec mehiškega Cruz Azula, opazil, da je v vodi veliko različnih vrst rib. Odločil se je, da si bo sprostitev popestril s tem, da bo kakšno od njih skušal uloviti.

S soigralci so si iz količka, ki se uporablja pri treningu, naredili nekaj harpuni podobnega in Crosas se je podal v lov. Bil je uspešen, na svojo žalost, kot se je pozneje izkazalo. Ujel je namreč morskega psa, pravzaprav mladiča ene od vrst iz roda Squatina, ki velja za ogroženo in je zaščitena.



Ko se je zaradi fotografij(e) razvedelo, kaj je ujel Crosas, so skočili pokonci odgovorni na otoku. "Nezaslišano!," je dejal župan Santa Cruza Zaida Gonzalez in dodal, da bo proti nogometašu sprožen disciplinski postopek. "Opravičilo je za tako dejanje premalo!" Enako menijo naravovarstvene organizacije, ki so početje Crosasa in soigralcev označile za sramotno.

Crosas se je pred družabnih omrežij takoj opravičil: "Žal mi je zaradi škode, ki jo je povzročil nesrečen dogodek na plaži. Opravičujem se za napakom," je napisal, opravičilo podobne vsebine je napisal tudi klub. Na Crosasovo stran so stopili soigralci, kapetan Suso Santana je dejal: "Nepošteno je tako ravnanje s soigralcem. Kot da lahko pozna vse morske vrste in to, katera od njih je zaščitena ali ne."

Crosasa verjetno čaka denarna kazen, enega prvih treningov v dresu Tenerifeja pa si bo prav gotovo za vedno zapomnil.

Članki iz rubrike