sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

nu
nu
0 26.07.2016 18:23:41

Samir v intervjuju izdal marsikaj zanimivega

Profimedia
Vratar Interja je pred kratkim opravil intervju s spletnim portalom Sport360, v njem pa je razkril marsikaj zanimivega o številnih temah.

Veliko je bilo v tem poletju govora, da naj bi nekdanji dolgoletni prvi vratar slovenske reprezentance, zapustil nerazzurre in se preselil v klub, ki bi mu lahko omogočil igranje v ligi prvakov, a se naposled to ni zgodilo.

"Inter je edinstven, poseben in vznemirljiv klub. Prišel sem, ko se je marsikaj v klubu zamenjalo, tako generacije kot vodstvo. Vse to mi je dalo dodatno motivacijo, čeprav je več kot očitno, da zaradi takšnih zamenjav klub malce trpi. Bilo je čudno, ampak vsak klub gre skozi neuspešna obdobja."

Izdal je še, kako je bilo, ko je odraščal. Kdo je bil njegov vzornik in tako naprej. "Bil sem pod vtisom bratranca Jasmina, ki igra za Maribor. Je šest let starejši in takoj sem se zaljubil v pozicijo vratarja, ko sem ga gledal. Prevzel pa me je tudi Peter Schmeichel." 

O velikem Dancu ima še danes izrazito pozitivno mnenje: "Tako mogočen je bil videti v vratih. Njegovi dolgi meti so bili neverjetni in takoj je uspel ustvariti veliko nevarnih situacij na drugi strani igrišča. Nikoli ga ni bilo strah zapustiti linije, rad je tvegal. Kot vratar je igral precej bolj napreden nogomet."


Zdaj tudi Handanović velja za enega najboljših vratarjev na svetu, zato ga vedno spremljajo pohvale nekdanjih zvezdnikov serie A. "Vedno je lepo slišati pohvale na svoj račun, sploh od velikih vratarjev, ki so v preteklosti zelo dobro vedeli, kako je stati med vratnicama. Vsekakor lahko vsaka obramba, bodisi iz igre bodisi iz enajstmetrovke spremeni potek srečanja, kar je zelo pomembno."

Pri Sport360 niso pozabili izpostaviti, da Samirju le še dve obranjeni enajstmetrovki manjkata do rekorda Gainluce Pagliuce v serie A. Zaradi odličnih obramb je dobil kar nekaj vzdevkov, najboljši pa je zagotovo Batmanović. Dobil ga je s strani Roberta Scarpinija, ki dela za Interjevo uradno televizijo. 

"Zelo mi je všeč, morda mi ga je dal zaradi načina, kako reagiram na golovi črti. Deloma tudi zato, ker sem v mladosti oboževal te risanke."

Seveda se ni mogel izogniti niti govoricam o morebitnem prestopu, toda te ga ne zanimajo. "Lepo je prejeti ponudbe, ki dokazujejo, da dobro delaš. Želim napredovati tako osebno kot z ekipo, zato bom to najbolje storil, če bom kaj osvojil z Interjem. Normalno je, da se z višjimi cilji v velikem klubu, povečuje pritisk. Toda takšno je življenje športnika. Veliko je odvisno od tega, kako ta pritisk prenašaš."

Na koncu je moral Handanović še podati mnenje, kam se lahko Inter zavihti v novi sezoni. "Mislim, da se mora klub kot Inter iz leta v leto boriti za največje lovorike. Ampak o tem nima smisla govoriti, dokler se zares ne znajdeš v tej situaciji. Tako da vam bom še enkrat povedal takrat," je še v smehu zaključil nekdanji reprezentančni vratar.

Značke: handanovic, inter

Članki iz rubrike