sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

nu
nu
0 28.07.2016 16:24:45

Barcelona razkrila, koliko je bojda plačala za Neymarja. Cena? Smešno nizka!

REUTERS
Katalonski velikan je razkril, koliko naj bi poleti 2013 plačala za brazilskega superzvezdnika Neymarja. In cena, ki so jo "prijavili" pri Barceloni, je tako smešno nizka, da je skorajda neverjetna.

Prestop brazilskega napadalca Neymarja je v preteklosti zaradi številnih nepravilnosti, ki naj bi bile storjene med prestopom, dvigoval ogromno prahu. Nikoli ni bilo točno jasno, koliko naj bi Barcelona plačala Santosu za svojega dragulja, a v medijih se je govorilo, da naj bi Katalonce prestop stal vrtoglavih 86 milijonov evrov. 

Zdaj so se končno oglasili pri Barceloni, kjer so pojasnili, da je bila odškodnina občutno nižja, Susana Monje, podpredsednica katalonskega giganta je razkrila, da so Katalonci Brazilcem vsega skupaj plačali 19,3 milijonov evrov odškodnine, pri čemer so Santosu najprej nakazali 17,3 milijonov evrov, potem pa še dodatna 2 milijona, ker je bil Neymar uvrščen med tri kandidate za zlato žogo. 



Barcelona je odškodnino razkrila po tem, ko se je končno uspela zmeniti s špansko davčno službo okrog plačila davka. Hkrati je bilo razkrito tudi, koliko Neymar zasluži letno pri Barceloni. Njegova bruto plača znaša 24,8 milijonov evrov, kar po plačanih davkih znese okrog 12 milijonov evrov. 

"Uspel nam je fantastičen posel, glede na to, da gre za nogometaša, ki je bil zbran že med tri kandidate za zlato žogo, ima pa tudi fantastičen potencial. Rada bi čestitala tudi nogometašu, ker je izbral Barcelono, čeprav je imel ponudbe tudi drugih klubov. Ne strinjam se s številkami okrog prestopa, ki so bile objavljene v preteklosti. Ne vem, od kod so se te številke pojavile," je dejala podpredsednica Barcelone.

Značke: barcelona, neymar

Članki iz rubrike