sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

nu
nu
0 13.08.2016 08:30:14

Pri Barceloni priznali, zakaj niso kupili Pogbaja

manutd.com
Pričakovali smo, da se bo saga okoli Paula Pogbaja, najdražjega nogometaša na svetu še malce nadaljevala, a United je dobil svojega igralca, španska velikana pač ne.

Zdaj so se oglasili pri katalonskem velikanu. Eden od direktorjev kluba je namreč razložil, zakaj se niso odločili za nakup odličnega Francoza, ki na prvi tekmi premier lige danes ne bo smel zaigrati.

Kot za Gazzetto dello Sport pravi Ariedo Braida, posebni svetovalec glede prestopov na Nou Campu, španska velikana enostavno nista mogla tekmovati z Manchester Unitedom na finančnem področju.

"Zanimanje je obstajalo seveda. Toda Barcelona se je morala odreči Pogbaju zaradi finančnih razlogov," je začel Braida in pristavil. "To ni napad na njegove kvalitete in prepričan sem, da se bo uveljavil pri Manchester Unitedu, ampak kritike se bodo pojavljale vsakič, ko ne bo prikazal najboljših iger. Ljudje bodo videli vsoto, ki so jo zanj plačali, in pričakovali, da bo vsako tekmo rešil kar sam. To enostavno ni mogoče."

Dokler 23-letni Francoz ne bo svojega znanja prikazal na igrišču, je vse le ugibanje, s čimer se Braida strinja. "Nikoli ne veš, kako bo reagiral igralec, ki ga toliko preplačaš. Morda nanj niti ne bo vplivalo, toda pritisk bo ogromen."

To ni bilo vse, kar je imel Braida za povedati. Spregovoril je še o astronomskih številkah, ki se vrtijo v svetu nogometa. "Nekaj številk je res zaskrbljujočih. Nihče ni vreden takšnega denarja. Ko prideš do neke ravni, se enostavno ne znamo več poistovetiti z normalni. Govorimo vendar o operaciji, vredni 150 milijonov evrov, če vključimo njegovo plačo."

Vi pa sami presodite, ali so Barceloni prikazali zgolj kisel obraz, ker niso dobili svojega igralca, ali pa je nogometna tržnica zares ušla izpod nadzora. 

Značke: nogomet, pogba

Članki iz rubrike