Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

gv
gv
0 24.08.2016 12:15:32

Rekordno leto za zagrebški Dinamo: Dobiček šteje v desetinah milijonov

Za hrvaškim Dinamom je rekordno leto v finančnem smislu.

Prodaj vse, kar je vredno. To je očitno letošnja politika zagrebškega Dinama, katerega naj bi iz ozadja še zmeraj vodil kontroverzni Zdravko Mamić, čeprav ima ta zaradi nezakonitega poslovanja prepoved sodelovanja v nogometu.

Pred letošnjo sezono je Zdravkovega brata Zorana nasledil Zlatko Kranjčar, ki je zdaj na pragu uvrstitve v skupinski del lige prvakov, pa čeprav je ostal brez nekaterih ključnih igralcev.

Dinamo je do zdaj rekorden zaslužek na račun prodaje igralcev beležil v sezonah 2007/08 in 2008/09, ko je zaslužil 31 milijonov evrov.

Z odhodi Pjace (Juventus, 23 milijonov evrov), Roga (Napoli, 13,5 milijonov), Brekale (Wolfsburg, 6 milijonov) in Taravele (Gent, milijon) je Dinamo samo v tem prestopnem roku zaslužil bajnih 43,5 milijonov evrov.

Toda to sploh še ni vse! Po zadnji tekmi kvalifikacij za ligo prvakov bosta po vsej verjetnosti klub zapustila še Rog in Eduardo, morda tudi Soudani, ki bi s kariero utegnil nadaljevati v Turčiji. Vse to pomeni, da bo zaslužek na račun prodaje krepko presegel 50 milijonov evrov, pri Dinamu pa si manejo roke tudi zaradi Evrope.

Z uvrstitvijo v zadnji krog kvalifikacij lige prvakov bo na njihov račun kapnilo 6,1 milijonov evrov, zmaga proti Salzburgu pa bi jim prinesla še dodatnih 10 milijonov. Ni slabo za klub iz naše soseščine, kajne?

Značke: dinamo, zagreb, mamić

Članki iz rubrike