Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 24.08.2016 23:16:30

V ligi prvakov tudi Verbič in Stojanović

Grega Wernig
København z Benjaminim Verbičem je na zadnji stopnički mukoma izločil APOEL, zagrebški Dinamo s Petrom Stojanovićem pa je po podaljšku izločil Red Bull.

Salzburg in zagrebški Dinamo sta imela s prve tekme izid 1:1, Zagrebčani, pri katerih je v prvi postavi začel tudi Petar Stojanović, pa so zaostajali po zadetku Valentina Lazara v 22. minuti. Gostje so se v podaljšek srečno rešili v 86. minuti z golom Juniorja Fernandesa. Pred tem je glavni sodnik spregledal igranje Zagrebčanov z roko v kazenskem prostoru, v podaljšku pa je domače v črno zavil El Arabi Soudani v 95. minuti.

Apoel je lovil zaostanek za Koebenhavnom z 0:1, danski klub, za katerega je Benjamin Verbič igral od prve minute, igrišče pa zapustil v 88., pa se je po vodstvu domačih iz 69. minute rešil z izenačenjem Federica Santanderja v 89.

Rostov in Ajax Amsterdam sta na prvi tekmi igrala 1:1, Nizozemci pa so se v resni zagati znašli ob koncu prvega polčasa, ko je za domače zadel Sardar Azmoun. Takrat so bili v ligi prvakov že Rusi, v nadaljevanju pa so se težave favoritov še poglobile; zadetek Aleksandra Jerohina že v 53. minuti je pomenil, da Nizozemci potrebujejo dva gola za rešitev. Namesto tega so v 60. minuti dobili še enega, v 66. pa še četrtega na tekmi. Ob koncu so zgolj ublažili polom z golom z bele točke.

Manchester City je že v gosteh povozil Steauo s 5:0, doma pa se ni preveč naprezal in je slavil minimalno z 1:0. Navijači so z aplavzom pospremili vratarja Joeja Harta, ki je, ob skorajda zanesljivem prestopu Claudia Brava iz Barcelone, bržčas odigral 348. in zadnjo tekmo za klub.

Borussia Mönchengladbach je že v gosteh premagala Young Boys Bern s 3:1, danes pa je doma že do 40. minute vodila s 3:0, dvakrat je v sedmih minutah zadel Raffael, tako da vprašanj o potniku v ligo prvakov ni bilo več. Končni izid te tekme je bil kar 6:1.

Že v torek si je nastop v skupinskem delu lige prvakov zagotovilo prvih pet klubov, ki so pot začeli v kvalifikacijah. Uspešni so bili francoski Monaco, varšavska Legia, portugalski Porto, bolgarski Ludogorec Razgrad in škotski Celtic. Francozi so po zmagi v gosteh Villarreal premagali še doma z 1:0, Viktoria Plzen je morala priznati premoč Ludogorcu po 2:2 na drugi tekmi, najbolj razburljivo je bilo v Izraelu, kjer je Celtic ogrozil domačo zmago s 5:2. Hapoel Beersheva pa je na koncu zmagal le z 2:0, kar je bilo premalo. Roma je po neodločenem izidu v gosteh pri Portu doživela pravi polom doma, saj je izgubila z 0:3, tekmo pa po dveh rdečih kartonih končala le z devetimi igralci. Varšavska Legia pa je po slabšem začetku proti Dundalku napredovala z neodločenim izidom 1:1 na domači tekmi.

Žreb skupinskega dela lige prvakov bo krovna evropska zveza (Uefa) opravila v petek v Monaku.

Izidi, 4. krog, povratne tekme:
                                          2. tekme       1. tekme
- sreda, 24. avgust:
Apoel - *Koebenhaven                         1:1 (0:0)       0:1
(Benjamin Verbič je začel za Koebenhaven in igral do 88. minute)
*Rostov - Ajax Amsterdam                     4:1 (1:0)       1:1
*Manchester City - Steaua                    1:0 (0:0)       5:0
RB Salzburg - *Dinamo Zagreb                 1:2 (1:1, 1:0)  1:1
(Petar Stojanović je igral celo tekmo za Dinamo in dobil rumeni karton)
*Borussia Mönchengladbach - Young Boys Bern  6:1 (3:0)       3:1

- torek, 23. avgust:
Hapoel Beersheva - *Celtic Glasgow          2:0 (1:0)        2:5
*Monaco - Villarreal                        1:0 (0:0)        2:1
Viktoria Plzen - *Ludogorec Razgrad         2:2 (1:1)        0:2
Roma - *Porto                               0:3 (0:1)        1:1
*Legia Varšava - Dundalk                    1:1 (0:1)        2:0

(* Opomba: ekipe, označene z *, so se uvrstile v ligo prvakov)

Članki iz rubrike