Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

eu
eu
0 27.08.2016 14:24:20

Nekoč na zelenici zabijal gole, danes povsem gol

twitter
Pred četrt stoletja je zabijal gole, pred dnevi pa je ta nekoč sijajni danski napadalec odvrgel vse cunje in na zelenico pritekel povsem gol.

Bilo je tam v osemdesetih in začetku devetdesetih, ko je na nogometnih stadionih ob nastopih danske reprezentance s tribun odmevalo Vi er røde, vi er hvide, vi er danske dynamite! Smo rdeči, smo beli, smo danski dinamit. Takrat so bili fantje v rdeče-belih dresih resnično dinamit; to je bila namreč sijajna generacija, ki je s svojo igro plenila simpatije, del nje pa je bil tudi Lars Elstrup.

Napadalec, ki je v dresu z državnim grbom zbral 34 nastopov in zabil 13 golov, med drugim je zaigral tudi na evropskem prvenstvu leta 1992, ko se je Danska senzacionalno povzpela na evropski prestol.



Po koncu kariere je počasi izginil iz javnega življenja, v časopisih se je pojavil le sem in tja, pa še to ponavadi zaradi povsem napačnih razlogov. Pridružil se je sekti, bil potem aretiran zaradi tega, ker je udaril osnovnošolca, med njegove podvige pa spada tudi razkazovanje telesa na javnem kraju.

Od zadnjega incidenta je mnilio že kar nekaj časa, lahko bi rekli, da je bil vzoren državljan, vse do petka, ko je na tekmi danskega prvenstva med Randersom in Silkeborgom (1:0) znova ikradel šov. Na igrišče je namreč sredi drugega polčasa pritekel v Adamovem kostumu.

Članki iz rubrike