stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 29.08.2016 09:20:38

Nogometašem je v Nemčiji prevroče

Medtem ko so v nekaterih drugih najmočnejših ligah nogometaši novo sezono začeli že pred časom, so Nemci svojo bundesligo v sezono 2016/17 s tekmami prvega kroga pospremili šele zadnji avgustovski konec tedna. Zelo poletno vreme pa je poskrbelo tudi za pritožbe igralcev, ki jim je bilo zelo vroče.

Najbolj je temperaturno izstopala tekma v soboto ob 15.30 v Dortmundu, ko so domači gostili Mainz. Izid je bil na koncu 2:1, toda sodnik je moral narediti nekaj manjših premorov, da so si nogometaši odpočili in popili vodo.

Najbolj kritičen je bil Gonzalo Castro: nogometaš Dortmunda je kritiziral vodstvo nemške lige (DFL), ker v tropski vročini ni prestavilo začetka tekme. Med tekmo so na travnati površni v osrčju stadiona namerili tudi 45 stopinj Celzija, sicer pa so bile temperature zraka več kot 35 stopinj Celzija.



"Temperature so bile res na meji. Ne razumem, zakaj ne morejo v taki vročini prestaviti tekme. Naredil si en sprint in si bil popolnoma izčrpan," je bil po tekmi kritičen Castro, ki je igral 59 minut.

Povsem drugačne težave pa so imeli na tekmi ob istem času v Kölnu: sodnik je moral v drugem polčasu prekiniti dvoboj z Darmstadtom za 13 minut zaradi neurja in toče, igralci pa so se umaknili na varno pred kot oreh velikimi zrni toče.

Članki iz rubrike