pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

sta
sta
0 23.09.2016 19:14:16

O Čeferinovi plači bo odločal kar Slovenec

Reuters
Nemška tiskovna agencija dpa danes poroča o novih očitkih novoizvoljenemu predsedniku Evropske nogometne zveze Aleksandru Čeferinu.

Po njihovih dokumentih je namreč novi prvi mož Uefe tesno povezan s Tomažem Veselom, ki v Mednarodni nogometni zvezi odloča tudi o plačah najvišjih funkcionarjev.

Kot poroča nemška tiskovna agencija, je bil Vesel pred svojo službo na mestu predsednika komisije za skladnost in revizijo pri Mednarodni nogometni zvezi in namestnik mladinske komisije v Nogometni zvezi Slovenije.

Čeprav ta Veselova funkcija v njegovem življenjepisu na Fifini spletni strani ni nikjer uradno zabeležena, zdaj nemški medij Veselu očita, da je preveč povezan z za zdaj še predsednikom Nogometne zveze Slovenije.

Po pravilnikih Fife naj prvi nadzornik te organizacije v svoji karieri ne bi imel povezav s kakšno nacionalno zvezo. V Veselovem življenjepisu na spletni strani Fife njegovo delo znotraj NZS ni zabeleženo.

Vesel je julija postal predsednik komisije za revizijo in skladnost v Fifi, potem ko je njegov predhodnik Domenico Scala meseca maja zaradi povezave oziroma spora s predsednikom Fife Giannijem Infantinom, ključna naj bi bila višina plače novega predsednika Fife, odstopil.

V predvolilni kampanji so se sicer pojavili nekateri očitki, da je Infantino s svojo družbo lobistov odkrito podpiral Čeferina na mestu predsednika Uefe. Oba to zanikata, poroča dpa. Vesel je kot predsednik tričlanske komisije v svetu Fife pristojen tudi za plačo Infantina in Čeferina, še poroča dpa.

Članki iz rubrike