gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 24.09.2016 16:38:35

Neverjetno: Neymarju zelo resno grozi zapor, če ga je že Messi za las zgrešil!

Nogometaš Barcelone se je znašel med obtoženimi zaradi domnevnih prevare in korupcije ob prestopu iz Brazilije v Katalonijo.

Znano je, da naj bi vpleteni vključno z nekdanjim predsednikom Barcelone Sandrom Rosellom in Neymarjevim očetom prikrili ogromne količine denarja in s tem oškodovali Santos, Brazilijo ter Španijo, zdaj pa je v zvezi z vsemi temi zadevami znana tudi obtožnica najvišje stopnje španskega sodišča. 

Poleg omenjenih se bo na zatožni klopi znašel tudi aktualni predsednik Josep Maria Bartomeu, vpletenost Neymarja pa je podobna kot vpletenost Lionela Messija pri utaji davkov; ne neposredna, toda objektiva. To pomeni, da je v zadevi malodane enakovreden ostalim in da mu grozijo hude težave. 

Kako hude? Za prevaro te vrste je zagrožena kazen med enim in štirimi leti zapora, za korupcijo pa med enim in šestimi leti. To pomeni, da je zadeva smrtno resna, pri čemer strokovnjaki poudarjajo, da so obtoženi v zelo slabem položaju in da imajo glede na okoliščine v rokah zelo slabe karte. 

Španski zakon verjetno poznate; prej neobsojenemu človeku ni treba dejansko v zapor, če je obsojen na manj kot dve leti. Lionel Messi je bila na 23 mesecev in se je rešetkam izmuznil. Če bo obsojen Neymar, pa je zelo malo verjetno, da bo seštevek kazni manši od 24 mesecev, pe pravijo dobro poučeni. 

Značke: neymar, barcelona, zapor

Članki iz rubrike