Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 24.09.2016 17:45:20

Absurdna napaka vratarja Barcelone! Bi moral biti kaznovan? Pravila so jasna ...

Marc-Andre ter Stegen je ponovno ustrelil kozla. Čuvaj mreže, znan po čudaških napakah, je spet udaril v vsem svojem "sijaju".

Na današnjem gostovanju Barcelone v Gijonu je v navidez povsem nenevarni akciji domačega moštva izrazito preveč agresivno šel na žogo, jo ujel s preveliko hitrostjo in kot kakšen popoln začetnik z njo odletel izven kazenskega prostora. Da bi bil absurd popoln, jo okroglo usnje nato skušal vreči nazaj v 16 metrski pravokotnik.

Vse skupaj je bilo, kot lahko vidite v priloženem ponsetku, resnično komično, pri čemer ter Stegen očitno sploh ni razmišljal, da je žogo vrgel pred nasprotne nogometaše. No, v vsakem primeru je sodnik igro prekinil zaradi igre z roko izven kazenskega prsotora, domači nogometaši in mnogi nasportniki Barcelone pa so glasno zahtevali kazen.

Nekateri so govorili celo o izključitvi, češ da bi, če bi ter Stegen žogo izpustil pravočasno, Gijon imel priložnost za zadetek. vendar pa so pravila v takih primerih jasna in so naklonjena čudaškemu posredovanju nemškega vratarja. V skladu z njimi nasprotni ekipi pripada prosti strel, a nič več pd tega.

Zakaj? Ključen je trenutek, v katerem je ter Stegen žogo ujel. Če bi tedaj bil izven kazenskega prostora, bi moral dobiti najmanj rumen, po potrebi rdeči karton. A je bil znotraj in ga je ven odnesla šele tako imenovana inercija skoka. Za take primere pa pravilnik kartonov ne predvideva. Barcelona je na koncu tekmo zanesljivo zmagala.  

Značke: ter-stegen, barcelona

Članki iz rubrike