900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 24.09.2016 19:13:14

Gattuso je pač Gattuso: klub v kaosu, ekipa zmaguje, edinstven prizor na tribunah

V italijanski drugi ligi se odvija neverjetna zgodba v klubu iz slovitega mesta, pri katerem je v vlogi trenerja kultni Gennaro Gattuso.

Pisa je klub, ki je le nekaj kilometrov od blišča okrog slavnega poševnega stolpa, na robu propada. Ni denarja, ni plač, ni logike, toda ekipa gre nekako naprej. In to kako! Z današnjo zmago nad Ascolijem je splezala na drugo mesto lestvice italijanske druge lige in po tej logiki naskakuje uvrstitev v elito. 

To pa še ni vse. Tokratno srečanje so nogometaši na domačem stadionu morali zaradi kazni odigrati pred praznimi tribunami. No, ne pa tudi brez navijačev. Več kot 3000 najzvestejših se jih je zbralo v parku takoj pred glavno tribuno in navijalo tako glasno, kot bi bili v notranjosti stadiona. 

Zato je, ko je bilo tekme konec, sledila najbolj nenavadna zahvala v zgodovini italijanskega nogometa. Nogometaši so preplezali ograje, se povzpeli po tribuni, na vrhu prišli do ograje na robu in pozdravili navijače na zunanji strani. Dlake pokonci in povsem v skladu z znano Gattusovo nepopustljivostjo. 

Značke: pisa, gattuso

Članki iz rubrike