Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ro
ro
0 27.09.2016 12:19:15

Življenjska drama nekdanjega hrvaškega reprezentanta

Šok za 12-kratnega strelca izbrane vrste južnih sosedov.

Že dolgo ni skrivnost, da ima Ivan Klasnić zdravstvene težave z ledvicami, zdaj preživlja novo dramo. Prvič je bil operiran 25. januarja 2007 v Bremnu, ko mu je ledvico darovala njegova mama Šima, a jo je njegovo telo zavrnilo, zato je moral vnovič "pod nož". Poseg se je zgodil 16. marca, darovalec je bil oče Ivan, operacija je minila po želenem scenariju.

Vse je bilo v najlepšem redu, Ivan Klasnić je okreval in se vrnil tudi na igrišče. Zaradi tega je postal pravi heroj, toda kmalu je postalo jasno, da je bilo to vendarle zgolj začasno. Zdaj je pred nekdanjim hrvaškim napadalcem, ki je branil barve St, Paulija, Werderja, Nantesa, Boltona in Mainza nov boj, ledvica mu namreč odpoveduje, zato potrebuje novo presaditev, poroča Osnabrucker Zeitung.



Ledvico mu je tokrat želel darovati brat Josip, toda zaradi dozdajšnjih dveh presaditev ni primeren darovalec, saj je Klasnićevo telo razvilo protitelesa in ne sprejema organov, ki bi jih darovali družinski člani. Če v Nemčiji ne bo pravega darovalca, bo ledvico dobil od preminulega človeka. Na tak organ pa se v Nemčiji čaka sedem let.

Na Hrvaškem bi ga dobil prej, a bi moral biti prijavljen v tej državi. Do transplantacije pa mora 36-letni Klasnić trikrat tedensko na dializo.

Članki iz rubrike