državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
0 28.09.2016 18:39:27

Kratek rok trajanja: Bivši trener Maribora 32 dni, nekdanji šef Olimpije vsega 16 dni

vszi
Dva slovenska strokovnjaka sta svoji nekdanji trenerski pustolovščini končala še prej kot Sam Allardyce, zgodovina beleži celo Angleža, ki je bil na klopi - 10 minut!

Kakšen polom! Sam Allardyce se je ujel v zanko in plačal ultimativen davek. Izkušeni strokovnjak ni več selektor Anglije, klop slednje je moral zapustiti po le eni tekmi in po vsega 67 dneh. Toda zgodovina nogometa beleži strokovnjake, ki so trajali še krajši čas kot Big Sam.

Zagotovo največji osmoljenec je Leroy Rosenior. Verjeli ali ne, danes 52-letni upokojeni napadalec, ki je igral tudi za Fulham in West Ham United, je bil trener enega od klubov, ki jih je vodil, vsega – 10 minut! Rosenior je leta 2007 sklenil sodelovanje s Torquay Unitedom, toda pravzaprav v istem trenutku, ko je podpisal pogodbo, je klub dobil tudi novega lastnika. In slednji se je odločil, da bo najprej zamenjal trenerja, Rosenior je tako odšel, še preden je prišel. Dobesedno!

leroy rosenior
Leroy Rosenior
vszi

Še hitreje kot Allardyce je brez službe ostal tudi kultni Paul Gascoigne. Eden najbolj problematičnih nogometašev vseh časov je leta 2005 prevzel klub po imenu Kettering. Njegov prihod je povzročil pravo evforijo. Na desetine novinarjev se je vsak dan drenjalo pred upravo, toda ni trajalo dolgo. Že po nekaj dneh je moral klub najemati študente, da je bilo zadoščeno menda velikemu egu padlega velikana. Nedolgo kasneje je bilo konec tudi Gascoignovega udejstvovanja pri Ketteringu. Odšel je trener, ki je na prvem sestanku igralcem pokazal posnetek francoske reprezentance iz leta 1998, ko je bila svetovna prvakinja, in jim dejal: "Tako bomo igrali tudi mi." Odšel je po 39 dneh.

DARKO MILANIČ IN ZDENKO VERDENIK
Sicer pa imamo tudi Slovenci trenerja, ki je presegel Allardycea. Ko je Darko Milanič leta 2014 prevzel vodenje Leeds Uniteda, je bil prepričan, da je dobil službo iz sanj. Odšel je po vsega 32 dneh in zaznamovan z besedami kontroverznega lastnika Massima Cellina: "Storil sem napako s tem tipom. Negativen je, ima 'luzersko' mentaliteto. Ima tri točke s šesth tekem, to je forma, ki nas pelje v drugo ligo!"

darko milanic leeds
leedsunited.com

Zanimiva prigoda okoli hitrega trenerskega slovesa se skriva tudi v zgodovini Olimpije. Leta 1995 je bil po seriji slabših rezultatov odpuščen Miloš Šoškić, namesto njega je bil imenovan Zdenko Verdenik. Slednji je nemudoma poskrbel za preporod: zmaji so na treh tekmah trikrat slavili ob razliki v golih 15:0, med drugim je Verdenik ukanil tudi nizozemsko Rodo, s katero je Šoškić izgubil kar 0:5! Toda vsega 16 dni kasneje je bil Verdenik že bivši! Menda zato, ker naj bi od Olimpije zahteval, da mu vnaprej izplača večji del po pogodbi dogovorjenega zneska, malce drugačna verzija pa pravi, da je bil glavni problem v tem, ker je sedel na – dveh stolčkih! Bil je namreč tudi slovenski selektor. In tudi ostal, reprezentanci je dal prednost pred Olimpijo.

201305130708256969680-p2
Zdenko Verdenik
vszi

Članki iz rubrike