zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

nu
nu
0 29.09.2016 21:49:45

Slovenski napadalec odločil tekmo lige Europa (VIDEO)

Džengis Čavušević
vszi
Kot da bi hotel Srečka Katanca opomniti, da ga je pozabil uvrstiti na svoj reprezentančni seznam je napadalec švicarskega moštva z zadetkom utišal goste iz Turčije.

Džengis Čavušević je navijače svojega Züricha spravil v delirij, ko je v 79. minuti zadel za zmago z 2:1 proti turškemu Osmanlisporju, s čimer je švicarsko moštvo doseglo svojo prvo zmago v tej sezoni lige Europa. Slovenskemu napadalcu je po zadetku gotovo padel velik kamen od srca, saj je pred tem že v prvem polčasu zastreljal enajstmetrovko. A nazadnje je bil junak in nedvomno tudi Slovenec, ki je v ligi Europa danes pustil največji pečat. Najbolj razočaran pa je bil verjetno Samir Handanović, ki je z Interjem doživel nov boleč poraz.

Situacija milanskega moštva s slovenskim vratarjem v italijanskem prvenstvu še izgleda kolikor toliko obetavno, na malem evropskem odru pa temu niti približno ni tako. In če rek, da se po jutru dan pozna, kaj velja, potem se nerazzurom vsaj v ligi Europa obeta nova bleda sezona. Najbolj optimistični navijači padlega italijanskega velikana so se po uvodnem šoku na domačem San Siru s Hapoelom Beer Shevo sicer še tolažili, da je šlo morda za slab dan v pisarni, po še eni bledi predstavi z drugim zaporednim porazom pa je bržkone tudi njim zmanjkalo argumentov. Kot je v prestolnici Lombardije že v navadi, je bil nekdanji slovenski reprezentančni vratar tudi sinoči v Pragi verjetno še najmanj kriv za neuspeh, četudi je prejel tri gole. Njegovi soigralci so nogometašem domače Sparte preprosto dopuščali preveč prostora in njihove priložnosti so bile preveč zgledne, da ne bi nobene izkoristili. Prijetnejše ozračje kot v Milanu ima v Firencah Josip Iličić, čigar Fiorentina ima po zmagi nad Qarabagom s 5:1 precej boljše možnosti za evropsko pomlad. Levji korak proti njej pa je viola sinoči opravila brez Joja, ki ga trener Paulo Sousa tokrat ni postavil v kader.

Članki iz rubrike