nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 20.10.2016 13:53:53

Skrajno nenavadno: Od leta 2008 vsak teden stavi na zmago svojega kluba s 4:1

Športne stave so zelo dober posel, mnogi igralci z njimi poskušajo obogateti. To poskušajo storiti na številne načine, prepričani pa smo, da za tako nenavadnega, kot ga je ubral nek Britanec, še niste slišali.

Roger Hamilton-Kendall je strasten navijač angleškega Exeter Cityja, ki trenutno igra v četrti angleški nogometni ligi. Ob tem, da je Roger velik navijač Exeterja pa je tudi strasten igralec športnih stav.


Vse lepo in prav, če ne bi pristaš angleškega nižjeligaša pri svojih stavah uporabljal precej nenavadnega sistema. Roger namreč vse od leta 2008 vsak teden (ali večkrat na teden, odvisno od razporeda) vplača 10 funtov na zmago svojega moštva. A ne kakršno koli zmago, temveč na zmago s točnim rezultatom 4:1! 

S to svojo tradicijo je začel v polfinalu dodatnih kvalifikacij za uvrstitev v četrto ligo leta 2008, ko je stavil, da bo Exeter premagal Torquay. "Sanjal sem, da bomo Torquay premagali s 4:1 že na prvi tekmi v dodatnih kvalifikacijah. Zato sem za šalo odšel do stavnice in vplačal 10 funtov. Izgubili smo z 1:2 in rekel sem si 'ah, tipično'. Pred povratnim obračunom sem na vse skupaj pozabil, vse dokler nisem hodil proti stadionu. Takrat sem zagledal stavnico, imel sem nekaj drobiža v žepu in rekekl sem si 'poskusi še enkrat'. Vse ostalo je zgodovina," je za priznani BBC pojasnil Hamilton-Kendall. 

Na povratni tekmi je Exeter zares premagal Torquay s 4:1, kar je nenavadnemu možakarju prineslo zelo lep zaslužek. Zato se je odločil, da s svojimi stavami nadaljuje.

A v naslednjih osmih letih je Exeter z izidom 4:1 zmagal le še petkrat, nazadnje pred petimi dnevi, ko je ugnal Barnet. "Enkrat sem stavil, da bo Exeter s 4:1 v gosteh premagal Charlton. Vodili so s 3:1 10 minut pred koncem, imeli odlično priložnost, toda Jamie Cureton je žogo poslal prek gola," se je na nesojenih 5000 funtov spomnil Hamilton-Kendall. "Spet drugič je Exeter proti Sheffield Wednesdayju vodil s 4:1 in mislil sem, da sem zadel. A v 93. minuti so dosegli gol za 5:1 in dobitek je splaval po vodi," je še dodal. 

Verjetno ste po prebranem prepričani, da si je Roger v osmih letih z nenavadnimi stavami "priigral" debeli minus. A temu niti približno ni tako. Čeprav je v osmih letih vsega šestkrat zadel na stavnici, je v plusu 600 funtov. Pravi, da bo s svojimi stavami nadaljeval še naprej. In razlog? "Vem, da bo prvič, ko ne bom stavil, Exeter zmagal s 4:1," je smejoče zaključil možakar. 

Značke: exeter, stave

Članki iz rubrike