pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 21.10.2016 14:57:41

Čeferin za AP: Finale lige prvakov možen tudi zunaj meja Evrope

M24.si/Nikola Miljković
Novi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je v daljšem pogovoru za tiskovno agencijo AP med drugim dejal, da dopušča možnost igranja finala lige prvakov tudi zunaj meja Evrope. Finale najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja še nikoli ni potekal izven Evrope, Čeferin dopušča tudi možnost igranja v ZDA.

V ekskluzivnem pogovoru za ameriško tiskovno agencijo The Associated Press je Čeferin dejal, da dopušča idejo, kjer bi finale lige prvakov potekal izven meja Evrope.

"To bi lahko bila ideja za prihodnost, a vsekakor se moramo o tem temeljito pogovoriti," je za AP dejal Čeferin in dodal: "Če letiš s Portugalske na primer v Azerbajdžan, je to skoraj enako daleč, kot če bi iz Evrope letel v ZDA. Za navijače velikih razlik ni, mi moramo o tem temeljito razmisliti."

"Vsekakor se bom zavzemal za čist proces kandidatur, tekem ne bomo prirejali v kakršno koli politično korist. Zunanjih pritiskov ne bom dovolil, pravila igre so jasna," je dejal Čeferin.


Čeferin je v svojem prvem uradnem govoru ob Ženevskem jezeru delegatov Uefe na seji po izvolitvi dejal, da "je liga prvakov najboljši športni produkt na svetu". Kot takega ga ne želi podrediti določenim vplivom, zato ne razmišlja, da bi tekme prestavili na drugačne ure, kot te potekajo zdaj, ob 20.45 za osrednjo Evropo, da bi s tem morda pridobili še velik azijski trg.

"S finančnega stališča seveda ni idealno. Moramo razmišljati tudi o drugih trgih, a kako to storiti, še ne vem povsem točno. Kitajska je seveda zelo zanimiva, tudi ZDA niso zanimive samo finančno, nogomet pridobiva priljubljenost," je za AP razložil nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije.

Ena prvih idej je, da bi se polfinalni tekmi prestavili s sredine tedna na soboto, kot je to zdaj v navadi zgolj za finale. "Ker je sobota, takrat Kitajska ne spi in bi si lahko ogledala tekme. S tem bi pridobili tudi nekatere druge svetovne pokrovitelje. A težava nastopi pri usklajevanju lige prvakov z nacionalnimi ligami. Te so še kako pomembne in imajo svoje termine tekem," je dejal Čeferin, ki pa se še ni opredelil glede širjenja svetovnega prvenstva z 32 na 48 ekip.

"O tem zaenkrat vemo premalo, še bo čas, da se opredelimo," je dejal in dodal: "Evropski nogomet je močan, precej prispeva h kakovosti svetovnega nogometa. Ne želim jemati pomena ostalim konfederacijam, a smo pri tem na evropskih tleh glede kakovosti in drugih vidikov v prednosti. Ne verjamem, da bi nas pri Fifi želeli kar tako preglasovati, ko bo šlo za ta vprašanja," je še dejal slovenski odvetnik.

Značke: uefa, čeferin

Članki iz rubrike