Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 21.10.2016 20:58:53

Legenda Barcelone: Ko ni Ronalda, ni stresa

Reuters
Če bo prebral besede, ki jih je v enem izmed intervjujev o njem povedal legendarni nogometaš Barcelone, bi Cristiano Ronaldo lahko postal precej slabe volje.

Nekdanji francoski reprezentant Eric Abidal, ki se je boril s tumorjem na jetrih, je nogometno kariero končal pred slabima dvema letoma. Sedemintridesetletnik pa je v enem izmed zadnjih intervjujev govoril o svoji karieri, klubih, za katere je igral in francoski izbrani vrsti. Pri slednji pa je glavno vlogo odigral kar Cristiano Ronaldo.

Abidal se je z reprezentanco uvrstil v finale svetovnega prvenstva 2006 in tam po streljanju enajstmetrovk izgubil z Italijo. Zato odlično ve, kako se nogometaš počuti, ko mu spodrsne na zadnji stopnici. Francozom se je na letošnjem Euru, ki so ga organizirali, zgodilo podobno.

abidal re
Reuters
Tokrat so bili od njih presenetljivo boljši Portugalci, Abidal pa je prepričan, da bi imeli galski petelini veliko več možnosti za zmago, če se ne bi poškodoval Cristiano Ronaldo. Zvezdnik Reala je tako moral igrišče zapustiti že v 25. minuti, kar Portugalcev ni zmedlo in so proti pričakovanjem prišli do težko pričakovane lovorike.

"Če pogledate Portugalsko, lahko rečete, da vam ni treba igrati dobro, samo zmagati morate. S pomočjo enajstmetrovk ali ne, samo zmagati je treba. Če zmagaš, nadaljuješ s tekmovanjem. Na takih turnirjih je pomembna prava miselnost," je o aktualnih evropskih prvakih dejal Abidal, ki meni, da so Francozi zelo dobro odigrali turnir, a imeli malo smole.

Nato pa se je finala dotaknil še iz drugega zornega kota in najprej v smehu izjavil: "Ronaldo je zaradi poškodbe zapustil igrišče, kar je bila težava za Francijo in prednost za Portugalsko."

Nato je svoje razmišljanje dodatno utemeljil. "Portugalci so bili brez Ronalda bolj sproščeni. Drugače igrajo za Ronalda, ko pa njega ni na igrišču, je vzdušje povsem drugačno, ni stresa. Ampak za Francijo je bil šok, ker ga ni bilo na zelenici, bolj se je bilo treba boriti. Poglejte, kdo je dosegel odločilni zadetek za Portugalsko, nek fant iz ozadja, ki prej nikoli ni igral. To je nogomet, ko pride tvoj čas, pride tvoj čas," je zaključil Abidal.

Članki iz rubrike