zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 23.10.2016 11:29:33

Kdo bo plačal pol milijona na teden za Rooneyja?

Reuters
Legenda Manchester Uniteda in angleške reprezentance Wayne Rooney preživlja težke čase.

V letošnji sezoni je vse bolj na udaru kritik zaradi svoje igre, poleg tega pa ga novi trener Uniteda Jose Mourinho ne mara preveč oziroma ni zadovoljen s tem, kar je pokazal. 30-letnik s svojo plačo tudi kar precej obremenjuje proračun Uniteda, zato ni velika skrivnost, da bi se ga radi rešili. Že pred desetimi meseci je zanimanje za Rooneyja pokazal kitajski klub Shanghai SIPG, ki je bil pripravljen plačati astronomsko tedensko plačo v višini pol milijona evrov, kar na letni ravni znese okoli 27 milijonov evrov.

Kitajci bi morali plačati Unitedu tudi odškodnino, tako da bi bil skupni strošek za Rooneyja okoli 80 milijonov evrov. Rooney je pred desetimi meseci Kitajce zavrnil, ker je bil prepričan, da se lahko še vedno dokaže tako v Unitedu kot v reprezentanci. Vendar v tem ni bil preveč uspešen. Ali se bo Rooney preselil na Kitajsko je vprašanje, saj je znano, da ga najbolj muči domotožje po domači Angliji, toda v teh letih in ob taki formi, ki jo kaže trenutno, ne bo nikjer dobil takšne vsote, kot bi jo v Šanghaju.

Poleg tega pa pozna tudi trenerja, saj je šef stroke v Shanghai SIPG Sven-Goran Eriksson, pod katerim je Rooney igral v reprezentanci treh levov.

Članki iz rubrike