stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 27.10.2016 13:13:13

Pele so pesti, kot v zlatih sedemdesetih (foto + video)

Reuters
Pravijo, da so v Angliji zajezili huliganizem na nogometnih stadionih. Tisti, ki se na to bolje spoznajo, pravijo, da temu niti približno ni tako. Očitno res ni.

Sinočnja tekma angleškega ligaškega pokala med West Hamom in Chelseajem je minila v znamenju neredov, ki so po izjavah očividcev močno spominjala na sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, ko je bil huliganizem v polnem razmahu. Stotine razvpitih navijačev na obeh straneh se je pet minut pred koncem tekme pognalo v obračun, ki so ga premalo številčni varnostniki in policisti komaj krotili.

Da se londonski navijači med seboj ne marajo in da izkoristijo vsako priložnost, da se spoprimejo med seboj, je jasno. Včeraj je prišel ta trenutek in huligani niso želeli zapraviti priložnost. Ko je zavrela kri, so po zraku švigali kovanci, steklenice in odtrgani sedeži. Spopad naj bi začeli pristaši Chelseaja, ki so prebili tako imenovano tampon cono med obema skupinama navijačev.


"To je spominjalo na "zlate čase" angleškega huliganizma", je dejal eden od gledalcev, med katerimi je bilo tudi veliko otrok. West Ham je poleti prodal kar 10.000 sezonskih vstopnic za mlajše od 16 let in 25.000 vstopnic za družinski sektor. Na takšen način želi klub, ki se je preselil na olimpijski stadion, na svojih tekmah ustvariti družinam in otrokom varno okolje.

West Ham je po tekmi obsodil obnašanje posameznikov, ki so bili vključeni v incident. "V skladu z našo politiko nične tolerance bomo v sodelovanju s policijo naredili vse, da bomo identificirali izgrednike in jim do konca življenja prepovedali vstop na naš stadion," so sporočili iz londonskega kluba.

Tekma, ki si jo je v živo ogledalo 45.957 gledalcev, se je končala z zmago West Hama z 2:1.

Članki iz rubrike