mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 27.10.2016 18:33:19

Uradno: Koliko je dejansko Juventus zaslužil s Pogbajevo prodajo

Profimedia
Avgustovski prestop Paula Pogbaja iz Juventusa v Manchester United je bil najdražji v zgodovini nogometne igre, zdaj pa so v javnost prišle tudi podrobnosti transferja.

Juventusov direktor Giuseppe Marotta je z njimi postregel na sestanku uprave in delničarjev kluba spregovoril o poslu, od katerega je stara dama dobila 105 milijonov evrov, h katerim pa bo prištela še nekatere bonuse.


"Pogba je prišel iz Uniteda za milijon in pol evrov. Štiri leta pozneje se je želel vrniti na Otok, na vsak način je želel oditi," je dejal Marotta in razkril, kaj je Juventusovo zastopstvo zahtevalo od premierligaša. "Želeli smo 105 milijonov evrov odškodnine in še pet milijonv, ki bi jih dobili, če Pogba podpiše novo pogodbo z Unitedom ali če ga Angleži prodajo za več kot 50 milijonov."

Nato pa je spregovoril še o vsoti, ki jo je zaslužil nogometašev zastopnik. Sloviti Mino Raiola, ki med drugim skrbi za še enega Unitedovega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića, je za posredovanje pri najbogatejšem prestopu v zgodovini nogometa zaslužil kar 27 milijonov. "S Pogbajevo prodajo smo skupno zaslužili 72 milijonov evrov," je zaključil Marotta, ki je dodal, da Juventus igralca ni nameraval prodati niti za 105 milijonov, temveč je želel ekipo zgraditi prav okoli 23-letnega vezista. Toda fantova želja po odhodu je bila vseeno prevelika.

Članki iz rubrike