Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 16.11.2016 18:39:01

Predsednik Barcelone: Samo ne skrbite za Messija

Predsednik nogometnega kluba FC Barcelona Josep Maria Bartomeu je odgovoril na namigovanja, da prvi zvezdnik ekipe Lionel Messi resno razmišlja, ali bi podaljšal pogodbo, ki se mu izteče 2018.

»Bodite brez skrbi. Leo bo kariero končal v Barceloni,« je Bartomeu sporočil navijačem katalonskega kluba.

Govorice okoli podaljšanja pogodbe je v ponedeljek objavil madridski športni časnik Marca. Brez omembe vira informacije je zapisal, da je petkratni dobitnik zlate žoge julija letos zavrnil pogajanja za podaljšanje pogodbe, in ob tem namignil, da bi si ga mnogi klubi želeli v svoji sredini, v prvi vrsti Manchester City.

Barcelona je pred meseci izrazila željo podaljšanja pogodb z vsemi tremi napadalci. Z Neymarjem jo je pred kratkim razširila do leta 2021, v prihodnjih mesecih pa naj bi na vrsto prišla še Luis Suarez in Lionel Messi, ki ima zdaj po poročanju španskih medijev variabilno plačo okoli 20 milijonov evrov na sezono.

Devetindvajsetletni Argentinec je v svoji karieri nosil le dva klubska dresa. Kot otrok je bil član argentinskih Newell's Old Boys, za različne selekcije Barcelone pa nastopa ob 2001. Pred kratkim je dosegel jubilejni 500. zadetek v Barceloni, kar doslej v zgodovini ni uspelo še nobenemu nogometašu. Doslej je s klubom osvojil 29 različnih naslovov, med njimi štiri evropske krone, osem španskih prvenstev in tri naslove svetovnega klubskega prvaka.

Predsednik Barcelone je o Messiju spregovoril po podpisu petletne pogodbe z novim sponzorjem kluba, največjo japonsko internetno trgovino Rakuten. To ime bodo nogometaši odslej nosili na sprednji strani dresov, za kar bo klub prejel 55 milijonov evrov na sezono oziroma dvajset milijonov evrov več, kot je za zadnjo sezono plačal Qatar Airways. To je druga najvišja pogodba med nogometni klubi na svetu; več od Chevroleta dobi le Manchester United - 70 milijonov evrov na sezono.

Značke: barcelona, messi, bartomeu

Članki iz rubrike