Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 17.11.2016 08:00:59

Nemški nogometaš zaradi Trumpa ne bo šel v ZDA

Profimedia
Marcel Schäfer, nekdanji nemški reprezentant, je želel ob koncu svoje kariere izkusiti še ameriški način igranja nogometa.

Po koncu te sezone, ko se mu bo iztekla pogodba z Wolfsburgom, se je nameraval preseliti v ameriško ligo MLS. Zdaj si je že skorajda premislil, vzrok pa je zmaga Donalda Trumpa na ameriških predsedniških volitvah.

V pogovoru za časnik Wolfsburger Allgemeinen Zeitung je 32-letni nogometaš dejal, da je imel resne načrte, da bi kariero nadaljeval v ZDA v ligi MLS, tudi zato, ker njegova mati živi v Atlanti. A so ga po zmagi Trumpa začeli obhajati dvomi.



"To je še vedno možnost, toda nisem več tako prepričan. Rezultati volitev so v meni sprožili miselni proces. Če dobro razmislim, se je s takšnim razpletom volitev zgodilo veliko stvari, ki so v nasprotju z mojimi vrednotami, še posebej, ker sem športnik," je dejal nogometaš, ki je za nemško izbrano vrsto zbral osem nastopov, zadnjega leta 2010, na klubski sceni pa ima 255 nastopov v bundesligi ter naslova prvaka in pokalnega zmagovalca z Wolfsburgom v letih 2009 in 2015.

Zaradi Trumpa je zdaj v ospredju druga možnost po koncu aktivne igralske kariere v Nemčiji, saj bo morda ostal v Wolfsburgu in prevzel službo v klubskem vodstvu.

Značke: trump, nogomet

Članki iz rubrike