sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

nu
nu
5 21.11.2016 22:13:12

Direktor Borussie: Na 'kozlanje' mi gre

Da zna šef dortmundske Borussie Hans-Joachim Watzke povedati kakšno krepko, smo se že navadili.

Nedavno je Watzke v zobeh imel tudi predsednika Uefe Aleksandra Čeferina, ko je ta govoril o možnosti igranja finala lige prvakov v ZDA. "Zakaj sami sebe delamo tako majhne? Kar predlagajte Američanom, da Superbowl naredijo v Frankfurtu, pa boste videli, kaj vam bodo rekli. Da niste povsem pri pameti ... Komaj je prišel na položaj, naj najprej poskrbi, da bo spoznal akte, pravila in bo vedel, kako stvari potekajo, ne pa, da prihaja na dan s takimi predlogi. To je neumnost!," je takrat govoril prvi operativec Borussie.

Zdaj je spet zablestel. Najprej v primeru Mattsa Hummelsa, branilca Bayerna, ki se je to poletje po osmih letih v Dortmundu preselil v München. Minuli vikend je ob gostovanju Bavarcev pri Borussii Hummels pred tekmo zavil tudi v garderobo gostiteljev, kar je v Nemčiji izzvalo kar burne reakcije. Njegovo potezo so številni kritizirali, tudi recimo nekdanja reprezentanta Lothar Matthäus in Jens Lehmann. Watzke pa je to videl kot nekaj izjemnega. "Ko slišim, da to ni profesionalno ravnanje, mi gre na 'kozlanje'," se je sočno izrazil.



Watzke se je spravil tudi na trenutno vodilno moštvo bundeslige Leipzig. Očita mu, da klub ni zrasel iz tradicije, da je povsem umetna tvorba. "Nogomet se tam igra zgolj za to, da se reklamira pločevinke pijače, igralci oponašajo pločevinke," je meril na sponzorja Red Bull. A Watzkeju je odgovoril kapetan Leipziga Dominik Kaiser: "Ne igram za Leipzig zato, da bi bil kot pločevinka na igrišču. In če je že tako, je potem Borussia izgubila proti enajstim pločevinkam?"

Članki iz rubrike